Sesterskou premiéru na turnaji WTA zvládla lépe Kristýna Plíšková a utká se s Barborou Strýcovou

Premiérový souboj sester Plíškových v hlavní soutěži turnaje WTA vyhrála na trávě v Birminghamu překvapivě Kristýna. Světovou trojku Karolínu zdolala 6:2, 3:6, 7:6 a ve čtvrtfinále ji čeká Barbora Strýcová, která postoupila přes Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Už nyní je tak jisté, že turnaj, jehož poslední dva ročníky vyhrála nyní zraněná Petra Kvitová, bude mít českou semifinalistku.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham (Aktualizováno: 20:37 19. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sestry Plíškovy po vzájemném zápase na turnaji WTA v Birminghamu

Sestry Plíškovy po vzájemném zápase na turnaji WTA v Birminghamu | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Kristýna Plíšková, které v aktuálním žebříčku patří 112. místo, prošla v Birminghamu do hlavní soutěže z kvalifikace. Karolína naopak pro generálku na Wimbledon využila divokou kartu. Úvodní set získala výborně podávající Kristýna hladce za 27 minut, ve druhé sadě se ale favoritka zlepšila a díky jedinému brejku vyrovnala.

‚Hlavně, aby to nebyla ségra.‘ Na turnaji v Birminghamu dojde k souboji sester Plíškových

Číst článek

Třetí sada nakonec dospěla do zkrácené hry, v níž Karolína nabídla sestře první mečbol dvojchybou. Kristýna ale stejnou chybou šanci pohřbila, žebříčkově nejcennější výhru vybojovala až při třetím mečbolu.

Třiatřicetiletá Strýcová rozhodla duel se svou deblovou partnerkou Sie Šu-wej jediným úspěšným brejkem. Sama servírovala spolehlivě a soupeřce za celý zápas nenabídla ani jeden brejkbol. Vyrovnaný první set získala ve zkrácené hře, ve čtvrtém gamu druhé sady pak své kamarádce prolomila servis, náskok udržela a vyhrála 7:6, 6:3.

Společně se Sie Šu-wej se Strýcová postaví v Birminghamu na kurt znovu ve čtvrtek. Druhý nasazený pár totiž čeká čtvrtfinále čtyřhry.

Hladký přechod na trávu prožila šampionka antukového Roland Garros Ashleigh Bartyová. Druhá nasazená Australanka porazila i přes nejistý úvod Chorvatku Donnu Vekičovou 6:3 a 6:4. Byl to její první zápas od finálového utkání v Paříži, ve kterém přehrála Markétu Vondroušovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme