České naděje na tenisovém turnaji v Birminghamu pohasly. Ve čtvrtfinále vypadly Bouzková i Martincová

Semifinále tenisového turnaje v Birminghamu je bez české účasti. Ve čtvrtfinálových duelech, které se v pátek kvůli dešti neodehrály, neuspěly osmá nasazená Marie Bouzková ani Tereza Martincová a k jejich vzájemnému souboji na trávě tak nedojde. Dvaadvacetiletá Bouzková prohrála s Američankou Coco Vandewegheovou 4:6, 4:6, Martincová nedotáhla obrat zápasu s Darjou Kasatkinovou a ruské soupeřce podlehla 4:6, 6:2, 0:6.

Birmingham (Velká Británie) (Aktualizováno: 18:45 19. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouzková si v Birminghamu zahraje o titul alespoň ve čtyřhře. Spolu s Lucií Hradeckou v sobotním odpoledním semifinále porazily ukrajinsko-japonský pár Ljudmyla Kičenoková, Makoto Ninomijaová 7:5, 6:3. Společně už si letos zahrály finále v Charlestonu.

Další tenista z elitní pětky nebude startovat na olympiádě. Thiem se chce připravit na Wimbledon

Číst článek

Devětadvacetiletá Vandewegheová, která se vrací po sérii zranění, si semifinále na okruhu WTA zahraje po třech letech. Držitelka dvou titulů z travnatého turnaje v Hertogenboschi, kde se také v roce 2018 naposledy dostala mezi čtveřici nejlepších, porazila Bouzkovou i ve druhém vzájemném zápase.

Martincová, která v Birminghamu absolvovala i dvoukolovou kvalifikaci, zvládla po prvním setu, v němž měly obě hráčky potíže na servisu, ve druhé sadě vyrovnat. V rozhodujícím dějství ale nedokázala rozjeté soupeřce vzdorovat a odešla s „kanárem“.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Vandewegheová (USA) - Bouzková (8-ČR) 6:4, 6:4, Kasatkinová (4-Rus.) - Martincová (ČR) 6:4, 2:6, 6:0.

Čtyřhra - semifinále:
Bouzková, Hradecká (ČR) - Kičenoková, Ninomijaová (Ukr./Jap.) 7:5, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme