Karolína Plíšková bude ve finále v Brisbane obhajovat titul. V semifinále porazila Ósakaovou 2:1 na sety

Tenistka Karolína Plíšková zvládla v Brisbane osmifinálovou bitvu s Naomi Ósakaovou a bude ve finále obhajovat svůj loňský titul. Japonka měla ve druhém setu dokonce mečbol, ale světová dvojka ho dokázala odvrátit a nakonec i otočit průběh celého zápasu. Ve finále se Plíšková utká s Madison Keysovou, která vyřadila Petru Kvitovou.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 11:30 11. 1. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Karolíny Plíškové po postupu do finále turnaje WTA v Brisbane

Radost Karolíny Plíškové po postupu do finále turnaje WTA v Brisbane | Foto: Tertius Pickard | Zdroj: ČTK/AP/

Úvodní set druhého osmifinále nabídl v Brisbane vyrovnaný tenis. Hráčky si držely svá podání a sada tak dospěla do tiebreaku. V něm se hra přelévala ze strany na stranu obdobně jako během celého setu. Plíšková v něm měla dva setboly, Ósakaová pět. Poslední z nich Japonka využila a ujala se tak vedení.

Bude v Brisbane české finále? Kvitová s Plíškovou si poradily s americkými soupeřkami bez ztráty setu

Číst článek

Vyrovnaný zápas pokračoval také ve druhém setu. I v něm musely hráčky čelit několika brejkbolům. Až do stavu 5:5 si ale obě tenistky svá podání držely. V tom dalším, při podání sedmadvacetileté Češky, si Ósakaová vypracovala dva brejkboly. Ten druhý využila díky dvojchybě Plíškové. V následujícím gemu si Japonka vypracovala mečbol. Češka ho ale dokázala odvrátit, gem získat a vynutila si tak další tiebreak. Soupeřce v něm Plíšková dovolila pouze tři body a bylo vyrovnáno.

Závěrečnou sadu utkání začala lépe česká tenistka. Získala brejk, který vzápětí potvrdila při svém servisu a vedla 2:0. Za stavu 3:2 si při podání Plíškové vypracovala Ósakaová hned tři breakboly. Češka ale zabojovala, všechny odvrátila a přes shodu tento gem získala. Následovala čistá hra Plíškové při podání světové čtyřky. A za stavu 5:2 šla Češka podávat na vítězství. Ósakaová si v něm vypracovala tři brejkboly, oproti stejnému počtu mečbolů Plíškové. Právě Češka byla ale nakonec šťastnější, třetí mečbol využila a získala tak i poslední set.

Ve finále se utká s Američankou Madison Keysovou, která v předchozím semifinále vyřadila Petru Kvitovou.

Prohra Kvitové

Česká tenistka vstoupila do zápasu skvěle. Držela si podání a navíc hned to první sebrala i soupeřce Keysové. Za stavu 4:1 Kvitová vyhrála další gem při podání Američanky, ovšem ta vzápětí předvedla rebrejk. Posléze si Keysová bez potíží podržela své podání, a pak již jen Kvitová doservírovala set do vítězného konce.

Také na začátku druhé sady Kvitová soupeřku brejkla a při svém podání navýšila na 2:0. To bylo ale ze strany české tenisky v tomto setu vše. Keysová získala šest gemů v řadě a tak si celý set, čímž vyrovnala na 1:1.

V rozhodujícím setu si hráčky držely svá podání jen do stavu 1:2. Následovala série brejků, kdy si hráčky navzájem braly podání, a to až do stavu 3:5. Poté šla podávat na vítězství v utkání Američanka Keysová, která i za stavu 30-0 udržela pevné nervy. Pomohla si servisem, získala čtyři míče v řadě a zvítězila tak 3:6, čímž otočila průběh utkání a postoupila do finále turnaje v Brisbane.

Tenisový turnaj žen v Brisbane (tvrdý povrch, dotace 1,5 mil. dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (2-ČR) - Ósakaová (3-Jap.) 6:7 (10:12), 7:6 (7:3), 6:2,
Keysová (8-USA) - Kvitová (5-ČR) 3:6, 6:2, 6:3.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme