Plíšková si na turnaji v Čeng-čou zahraje o titul, v semifinále porazila Tomljanovicovou 6:3 a 6:2

Tenistka Karolína Plíšková si v čínském Čeng-čou zahraje popáté letos finále. Na premiérovém ročníku turnaje WTA Tour světová dvojka porazila Australanku Ajlu Tomljanovicovou 6:3, 6:2 a v neděli může získat čtvrtý letošní titul. Utká se o něj s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Čeng-čou (Aktualizováno: 9:50 14. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na US Open končí

Karolína Plíšková. | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Plíšková je v Čeng-čou nejvýše nasazenou hráčkou a postup do finále si vybojovala za hodinu a devět minut. Pomohla si tradičně podáním, Tomljanovicové nadělila šest es a nabídla jí jediný brejkbol, který odvrátila. S rodačkou ze Záhřebu si poradila v této sezoně i potřetí a vyhrála třetí zápas během dvou dnů.

Nejsem tu od toho, abych někomu říkal, co má dělat, říká Veselý o nové roli v daviscupovém týmu

Číst článek

Nový turnaj totiž poznamenalo deštivé počasí. Ve středu Plíšková svůj úvodní duel nedohrála, ve čtvrtek se tenistky na kurt vůbec nedostaly a v pátek absolvovaly nahuštěný program. I tak se Plíšková dnes cítila výborně a připsala si 48. letošní vítězství, porážek má třináct.

„Bylo to perfektní, skvělý tenis. Výsledek vypadá snadný, ale nebylo to tak,“ řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu a ocenila i výkon soupeřky, 46. hráčky žebříčku. Tomljanovicovou předčila ve všem. Na vítězné míčky rodačka z Loun vyhrála 28:19 a dopustila se jen deseti nevynucených chyb. „Těším se na finále,“ dodala Plíšková před soubojem buď s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, nebo s Petrou Martičovou z Chorvatska.

Po přesunu z amerických betonů do Asie bude Plíšková v neděli usilovat o 15. titul v kariéře. Letos již ovládla turnaje na trávě v Eastbourne, na antuce v Římě a na tvrdém povrchu v lednu v Brisbane. Finálový zápas jí nevyšel jen v Miami, kde podlehla současné světové jedničce Ashleigh Bartyové.

Tenisový turnaj žen v Čeng-čou v Číně (tvrdý povrch, dotace 1,5 milionu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Tomljanovicová (Austr.) 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme