Kvitová ve třísetové bitvě udolala Mertensovou a zahraje si v Cincinnati semifinále

Petra Kvitová postoupila na tenisovém turnaji v Cincinnati do semifinále. Osmá nasazená hráčka zvítězila v prvním vzájemném utkání nad turnajovou patnáctkou Elise Mertensovou z Belgie 7:5, 5:7, 6:3. Kvitová tak po bezmála tříhodinovém boji vyrovnala svůj dosud nejlepší výsledek v Cincinnati, semifinále z roku 2012. Její další soupeřkou bude vítězka zápasu mezi Elinou Svitolinovou a Kiki Bertensovou.

Tento článek je více než rok starý.

Cincinnati Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová vybojovala další třísetové turnajové vítězství

Petra Kvitová. | Foto: Ed Sykes | Zdroj: agentura Reuters


Kvitová vstoupila do zápasu sebevědomě, vyhrála prvních deset míčků a po 23 minutách vedla 5:0. Mertensové však pomohla porada s trenérem na kurtu, začala hrát agresivněji a dostala českou tenistku pod tlak. Dvojnásobná wimbledonská vítězka více kazila a Belgičanka nečekaně srovnala na 5:5. Kvitová následně zmobilizovala síly, uhájila v jedenáctém gamu podání a při servisu soupeřky sadu přece jen získala.

Finálový turnaj, dva vítězné sety. Šéfové světového tenisu odsouhlasili radikální změny Davis Cupu

Číst článek

Druhá sada téměř kopírovala vývoj prvního setu, ale v opačném gardu. České jedničce po dramatické koncovce úvodní sady utekl začátek a rychle prohrávala 0:4. Set ale nevzdala a dokázala srovnat na 5:5. V jedenácté hře mohla při vlastním podání zvýšit na 6:5, ale Mertensová jí servis vzala a následně čistou hrou srovnala na 1:1 na sety.

Brejkem pak vstoupila dvaadvacetiletá belgická tenistka i do rozhodujícího dějství, Kvitová však dokázala otočit na 4:2. Obě hráčky pak ztratily podání ještě jednou, Mertensová měla brejkbol i v deváté hře, ale dvojnásobná wimbledonská vítězka zakončila dlouhý zápas třemi body za sebou.

Návrat na ATP Tour po pětitýdenní pauze zatím vychází sedmatřicetiletému Rogeru Federerovi. Dvacetinásobný grandslamový šampion zdolal ve 3. kole 6:1, 7:6 Argentince Leonarda Mayera a čeká ho švýcarské čtvrtfinále se Stanem Wawrinkou. Ten porazil 6:4, 6:3 Maďara Mártona Fucsovicse.

Ve čtvrtfinále je také wimbledonský vítěz Novak Djokovič. Srbský tenista zvládl dohrávku čtvrtečního duelu s Bulharem Grigorem Dimitrovem a obhájce titulu vyřadil po vítězství 2:6, 6:4, 6:4.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čilič (7-Chorv.) - Carreňo (13-Šp.) 7:6 (9:7), 6:4.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (8-ČR) - Mertensová (15-Belg.) 7:5, 5:7, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Pavljučenkovová, Sevastovová (Rus./Lot.) - Sestini Hlaváčková, Strýcová (3-ČR) 7:6 (7:1), 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme