Cenný skalp pro Petru Kvitovou. Česká tenistka na turnaji v Cincinnati porazila Serenu Williamsovou

Tenistka Petra Kvitová podruhé v kariéře porazila Američanku Serenu Williamsovou. Osmá nasazená hráčka turnaje v Cincinnati zdolala bývalou světovou jedničkou ve 2. kole po dvouhodinovém boji 6:3, 2:6 a 6:3. Ve třetím kole se Kvitová utká s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou.

Tento článek je více než rok starý.

Cincinnati Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: John Minchillo | Zdroj: ČTK/AP

„Bylo ctí hrát se Serenou. Obě se vracíme, já po zranění a ona po mateřství, a je vždy mimořádné si s ní zahrát. Bohužel už to bylo druhé kolo,“ řekla Kvitová.

Karolína Plíšková poprvé v kariéře porazila Polku Radwaňskou a v Cincinnati postoupila do 2. kola

Číst článek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka svedla s třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou Williamsovou pod umělým osvětlením parádní bitvu. V prvním setu výborně podávala, soupeřce nepovolila brejkbol a dvakrát vzala Američance servis. Ve druhém setu ale Williamsová přidala na razanci a dokázala stav srovnat.

Na úvod rozhodující sady přišla Kvitová o podání, brejk ale hned získala zpět a o výhře rozhodla v šestém gamu, ve kterém znovu prorazila servis Williamsové. Utkání ukončila při svém podání a druhém mečbolu po returnu soupeřky do autu.

Kvitová měla 24 vítězných úderů a udělala 22 chyb, zatímco Willimsová o čtrnáct chyb víc. „Byl to dobrý zápas, obě jsme hrály na vysoké úrovni, ale jen jedna mohla vyhrát,“ řekla Williamsová a dodala: „Jsem pořád na začátku.“

Letošní vítězka pěti turnajů WTA Kvitová si připsala na konto už čtyřicátou výhru v sezoně. Další může přidat v duelu s Mladenovicovou, s kterou má příznivou bilanci 5:1 a letos nad ní vyhrála v Petrohradu. „Ale to bylo v hale, což je trochu jiné. Musím být soustředěná a hrát dobře, ona umí být agresivní,“ řekla Kvitová.

Úspěšný návrat na kurty po Wimbledonu prožil Švýcar Roger Federer. Druhý nasazený si ve druhém kole poradil dvakrát 6:4 s Němcem Peterem Gojowczykem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 6,335.970 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
M. Zverev (Něm.) - Džumhur (Bosna) 6:3, 6:4, Fucsovics (Maď.) - Hurkacz (Pol.) 4:6, 6:3, 7:6 (8:6).

2. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Gojowczyk (Něm.) 6:4, 6:4, Shapovalov (Kan.) - Edmund (14-Brit.) 6:4, 7:5.

Ženy (dotace 2,874.299 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Martičová (Chorv.) - Kasatkinová (12-Rus.) 4:6, 6:4, 6:3.

2. kolo:
Kvitová (8-ČR) - S. Williamsová (USA) 6:3, 2:6, 6:3, Svitolinová (5-Ukr.) - Kuzněcovová (Rus.) 7:6 (7:1), 4:6, 6:4, Garciaová (6-Fr.) - Azarenková (Běl.) 6:4, 7:5, Mladenovicová (Fr.) - Kužmová (SR) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:
Melicharová, Peschkeová (5-USA/ČR) - Adamczaková, L. Kičenoková (Austr./Ukr.) 6:1, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme