Strýcová i Martincová zvládly na turnaji v Dauhá 1. kolo, Vondroušová končí

České tenistky Tereza Martincová a Barbora Strýcová v Dauhá postoupily do druhého kola, úvodní zápas naopak nezvládla dvanáctá nasazená Markéta Vondroušová. Strýcová na úvod katarského turnaje otočila zápas s desátou nasazenou Petrou Martičovou z Chorvatska a vyhrála 4:6, 6:1, 6:2. Martincová po úspěšné kvalifikaci zdolala 6:2, 3:6 a 6:2 Japonku Misaki Doiovou. Vondroušová podlehla 6:1, 3:6 a 2:6 Číňance Čeng Saj-saj.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Profimedia

Strýcová otočila zápas s desátou nasazenou Petrou Martičovou z Chorvatska a vyhrála 4:6, 6:1, 6:2. Po nepovedeném prvním setu se rychle ujala vedení 3:0 a nedala favorizované soupeřce šanci. Podobný průběh měla i třetí sada, ve které sice čtrnáctá hráčka světa Martičová odvrátila první mečbol, ale Strýcová si poté při vlastním podání postup pohlídala. Její další soupeřkou bude Jelena Ostapenková z Lotyšska.

Muchová zahájila turnaj v Dauhá jasnou výhrou, Siniaková v prvním kole vypadla

Číst článek

Martincová porazila 6:2, 3:6 a 6:2 Misaki Doiovou, přes kterou už v sobotu postoupila v kvalifikaci poprvé v sezoně do hlavní soutěže. Zatímco v sobotu s Japonkou, která se do pavouku poté dostala jako lucky loser, neztratila ani set, dnes soupeřce dovolila srovnat na 1:1, ale pak zvládla rozhodující sadu. Ve druhém kole nastoupí proti světové dvacítce Marii Sakkariové z Řecka.

Muchové první set nevyšel a do hry se dostala až ve druhé sadě. Za stavu 2:2 ale neudržela podání a ztrátu už smazat nedokázala, i když ještě bojovala. Při skóre 3:4 nevyužila dva brejkboly a v následujícím gamu odvrátila mečbol, ale Bertensová si postup ujít nenechala.

Soupeřku pro druhé kolo zná Petra Kvitová. Vítězka turnaje z roku 2018, která měla v prvním kole volný los, nastoupí proti Carle Suárezové. Se španělskou tenistkou má sice vyrovnanou bilanci 6-6, ale z posledních šesti utkání s ní pětkrát prohrála.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3,240.445 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo: Strýcová (ČR) - Martičová (10-Chorv.) 4:6, 6:1, 6:2, Martincová (ČR) - Doiová (Jap.) 6:2, 3:6, 6:2, Čeng Saj-saj (Čína) - Vondroušová (12-ČR) 1:6, 6:3, 6:2, Sakkariová (15-Řec.) - Görgesová (Něm.) 6:4, 6:3, Suárezová (Šp.) - Čang Šuaj (Čína) 7:5, 6:0, Kontaveitová (Est.) - Sevastovová (Lot.) 6:4, 7:6 (7:3). 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme