Tenistky Kvitová a Karolína Plíšková postoupily do osmifinále turnaje v Dauhá. Strýcová končí

Tenistka Petra Kvitová otočila ve druhém kole turnaje v Dauhá zápas se Španělkou Carlou Suárezovou a vyhrála 4:6, 6:3, 6:0. Vítězka turnaje z roku 2018, která měla v prvním kole volný los, se v osmifinále střetne s Jelenou Ostapenkovou. Lotyška zdolala Barboru Strýcovou 6:1 a 6:2. Další Češkou v osmifinále je Karolína Plíšková, která přehrála 6:3 a 6:0 Američanku Bernardu Peraovou.

Aktualizováno Dauhá (Aktualizováno: 22:17 25. 2. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Kvitová odehrála první zápas od odstoupení z turnaje v Petrohradu kvůli nemoci před jedenácti dny. „Měla jsem kašel, trošku horečku, ale už se cítím mnohem lépe, i když ještě občas zakašlu,“ uvedla po příjezdu do Dauhá dvojnásobná wimbledonská vítězka.

V prvním setu se Suárezovou, která po sezoně ukončí kariéru, se Kvitová zastřelovala. Po chybách přišla o podání na 2:4 a set už nezachránila, ale od druhé sady dominovala a na závěr Španělce uštědřila „kanára“.

Strýcová i Martincová zvládly na turnaji v Dauhá 1. kolo, Vondroušová končí

Číst článek

„Carla je pro mě vždy těžká soupeřka s vynikajícím nebezpečný bekhendem a jsem moc ráda, že jsem zápas zvládla a vyhrála,“ řekla osmá nasazená Kvitová na kurtu. Utkání s vítězkou turnaje z roku 2016 ukončila po hodině a 42 minutách smečí, což byl její 39. vítězný úder.

S Ostapenkovou má Kvitová vyrovnanou bilanci 3:3. S bývalou šampionkou Roland Garros se naposledy střetla předloni.

Plíšková měla stejně jako Kvitová v prvním kole volno. Proti Peraové odvracela turnajová trojka hned v úvodní hře dva brejkboly, což se jí podařilo, ovšem o svůj následující servis přišla. Od stavu 2:2 ale měla česká favoritka utkání pevně ve svých rukách a Peraové povolila již pouze jediný game. Ve druhém setu Plíšková nadělila soupeřce „kanára“ a za necelou hodinu zvítězila 6:3 a 6:0. Ve zmíněné druhé hře se dokonce české tenistce, která obvykle nedává emoce příliš najevo, vloudil do tváře úsměv.

Barbora Strýcová padla s dvaadvacetiletou Lotyškou za hodinu a 18 minut, když získala jen tři gemy. V prvním setu uhrála jediný gem v páté hře. Na začátku druhé sady si Strýcová udržela dvě svá podání. Od stavu 2:2 ale tahala Češka za krátký konec provazu, Ostapenková uhrála čtyři gemy v řadě a získala tak celý zápas 6:1 a 6:2.

Blízko senzačnímu postupu do osmifinále byla Tereza Martincová, která se do hlavní části turnaje probojovala z kvalifikace. Ve druhém kole se utkala se světovou dvacítkou Mariou Sakkariovou. První set vyhrála 6:3, když soupeřce sebrala dvakrát podání. Druhá hra byla nahoru dolů a po několika brejcích a rebrejcích dospěla do tie-brejku. V něm byla šťastnějším nasazená 15. hráčka turnaje. Závěrečný set byl jednoznačnou záležitostí ze strany čtyřiadvacetileté Řekyně. Sakkariová totiž nepovolila české tenistce ani jeden jediný gem, čímž dokonala obrat v utkání a postoupila do osmifinále.

V něm je i nejvýše nasazená Australanka Ashleigh Bartyová, která si bez potíží poradila s Němkou Laurou Siegemundovou. Naopak po prohře s Kazaškou Julijí Putincevovou vypadla obhájkyně titulu Belgičanka Elise Mertensová, neuspěla ani vítězka Australian Open Američanka Sofia Keninová.

and, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme