Kvitová slaví 29. titul v kariéře, ve finále turnaje v Eastbourne porazila Lotyšku Ostapenkovou

Petra Kvitová porazila ve finále turnaje v anglickém Eastbourne lotyšskou soupeřku Jelenu Ostapenkovou a slaví zisk 29. titulu na okruhu WTA. Generálku na Wimbledon ovládla česká tenistka 6:3 a 6:2.

Eastbourne (Aktualizováno: 17:46 25. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová s pohárem pro vítězku turnaje v Eastbourne

Petra Kvitová s pohárem pro vítězku turnaje v Eastbourne | Zdroj: Reuters

Kvitová prošla na travnatém turnaji postupně přes Donnu Vekičovou, dvě domácí naděje Katie Boulterovou a Harriet Dartovou a pak v pátečním semifinále vyřadila Beatriz Haddad Maiaovou.

Kvitová stupňuje formu před Wimbledonem, v Eastbourne prošla přes Brazilku Haddadovou do finále

Číst článek

Do finále vstoupila dvaatřicetiletá Kvitová velmi dobře, hned napoprvé prolomila servis soupeřky a dostala se do vedení 3:0. Slibný náskok tří gemů už Češka udržela a zakončila úvodní set při svém podání čistou hrou poměrem 6:3.

Ve druhé sadě si Kvitová vypracovala první brejkbol za stavu 1:1 a podařilo se jí ho využít. Zlomový moment pak přišel za stavu 2:1 pro Kvitovou, kdy se při svém podání dlouho tahala s Ostapenkovou o důležitý gem.

Ten nakonec získala díky a šla do rozhodujícího trháku. Hned vzápětí totiž Češka znovu prolomila soupeřčin servis a nakonec ovládla druhý set 6:2.

„Jsem ráda, že se to podařilo a máme konečně z této sezony nějakou trofej. Naposledy jsem zde ve finále prohrála, ale tentokrát jsem šťastnější. Byl to těžký zápas. Chci pogratulovat i Jeleně, která tu vedle dvouhry hraje také čtyřhru. Těší mě, že mohu hrát zase na trávě,“ řekla Kvitová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

„Ahoj všichni, tohle je krásná trofej a děkuji vám za podporu a že jste mi věřili, cítila jsem to. Jsem opravdu šťastná, že se mi to povedlo a brzy se uvidíme,“ vzkázala Kvitová prostřednictvím sociálních sítích ženského okruhu WTA.

Titul po roce

Kvitová tak zvládla své první finále od března 2021, kdy triumfovala na turnaji Dauhá. Z celkových 39 finálových účastí na okruhu WTA vybojovala 29 titulů, z toho dva grandslamové – oba z Wimbledonu, kde slavila v roce 2011 a znovu o tři roky později. Právě slavný Wimbledon startuje v úterý. 

Z českých reprezentantek uspěly před Kvitovou v Eastbourne také Helena Suková a dvakrát Jana Novotná s Karolínou Plíškovou. Jedenáctkrát na turnaji zvítězila pod americkou vlajkou Martina Navrátilová.

tat, mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme