Bouzková si o titul v Guadalajaře nezahraje. V dohrávaném semifinále podlehla Sakkariové

Tenistka Marie Bouzková se do finále turnaje v mexické Guadalajaře neprobojovala. Deštěm přerušený zápas s Marií Sakkariovou z Řecka prohrála 5:7, 4:6. Čtyřiadvacetiletá Češka nestačila na světovou šestku ani ve třetím vzájemném zápase. Sakkariová narazí ve finále na Američanku Jessicu Pegulaovou.

Guadalajara (Mexiko) (Aktualizováno: 21:49 23. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková podává během semifinále.

Marie Bouzková podává během semifinále. | Foto: Henry Romero | Zdroj: Reuters

Osmatřicátá hráčka světa Bouzková usilovala o třetí finále v této sezoně a páté celkově. Semifinále turnaje WTA 1000 hrála jedinkrát před třemi lety v Torontu. Tehdy se také do finále nedostala.

Tenistce Halepové pozastavili činnost. Rumunská šampionka nemůže hrát kvůli dopingovému nálezu

Číst článek

Pražská rodačka přesto zaznamenala úspěšný návrat po zranění ruky, které si přivodila při letošním US Open. V Guadalajaře byla mezi nejlepšími čtyřmi hráčkami počtvrté v kariéře a podruhé v sezoně.

Sobotní utkání bylo po skončení prvního setu přerušeno kvůli dešti způsobenému hurikánem Roslyn. Bouzková v úvodní sadě přišla dvakrát o servis a odvrátila sedm setbolů, ten osmý Sakkariová po hodině a 24 minutách využila.

Po návratu na kurt přišla Bouzková ve čtvrté hře o podání a následně prohrávala 1:4. Letošní čtvrtfinalistce Wimbledonu se podařilo srovnat a za stavu 4:4 měla tři brejkboly. Ani jeden ale nevyužila a Sakkariová poté při jejím servisu proměnila třetí mečbol.

Rodačka z Atén, která si zajistila v předchozím kole postup na Turnaj mistryň, může získat proti Pegulaové druhý titul v kariéře. Ve finále turnaje WTA je posedmé.

Tenisový turnaj žen v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 2,527.250 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sakkariová (4-Řec.) - Bouzková (ČR) 7:5, 6:4.
Pegulaová (3-USA) - Azarenková (Běl.) 7:6 (7:3), 6:1.

Čtyřhra - semifinále:
Haddadová Maiaová, Danilinová (Braz./Kaz.) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 6:2, 5:7, 10:7.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme