Tenistka Karolína Plíšková je v Indian Wells ve třetím kole. Petru Kvitovou vyřadila Venus Williamsová

Pátá nasazená Karolína Plíšková postoupila na tenisovém turnaji WTA v Indian Wells do 3. kola po obratu v zápase s Japonkou Misaki Doiovou. Nad 121. hráčkou světa zvítězila 6:7, 6:1 a 6:1. Naopak Petra Kvitová v utkání s Američankou Venus Williamsovou své vedení neudržela a v 2. kole se s turnajem rozloučila. Třetí nasazená podlehla bývalé světové jedničce 6:4, 5:7 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Grant Winter | Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Plíšková měla v duelu s Doiovou problémy jen v prvním setu, v němž si dvakrát prohrála podání, stejně jako soupeřka.

V tie-breaku zvítězila Japonka 7:4, když ovládla poslední čtyři výměny. V dalších dvou sadách už měla česká favoritka jasně navrch a při svém servisu ani jednou nezaváhala.

Český souboj v Dubaji. Petra Kvitová postoupila přes Kateřinu Siniakovou do osmifinále

Číst článek

Další soupeřkou Plíškové bude Belgičanka Ysaline Bonaventureová, které patří ve světovém žebříčku 144. místo.

Kvitová nad Venus Williamsovou vyhrála první set a ve druhém vedla 3:0, pak ale třikrát přišla o podání a Američanka vyrovnala. V třetí sadě se české tenistce povedl brejk na 4:3, který ale nepotvrdila a v desátém gamu neudržela znovu servis. Při prvním mečbolu Williamsové ukončila Kvitová zápas svou 56. nevynucenou chybou - míčem do autu.

„Hrála dobře a nikdy nevíte, co z její rakety přiletí,“ ocenila sedminásobná grandslamová šampionka českou hráčku, které se na kalifornském turnaji dlouhodobě příliš nedaří.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme