Vondroušová ztratila v Istanbulu dobře rozehrané finále proti Martićové a na titul nedosáhla

Tenistka Markéta Vondroušová vyhrála ve finále turnaje v Istanbulu proti Chorvatce Petře Martićové první set, nakonec ale na titul nedosáhla, když prohrála 6:1, 4:6 a 1:6.

Istanbul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová na US Open.

Markéta Vondroušová. | Foto: Andres Kudacki | Zdroj: ČTK/AP

Vondroušová se s Martićovou dosud utkala třikrát a pokaždé prohrála, aniž by získala jediný set. Tentokrát ale devatenáctiletá rodačka ze Sokolova začala suverénně a chorvatskou soupeřku drtila. První zaváhání přišlo až za stavu 5:0, kdy Vondroušová neudržela vlastní podání, nakonec ale zakončila úvodní sadu za stavu 6:1.

Kvitová ovládla turnaj ve Stuttgartu a má druhý letošní titul, ve finále si poradila s Kontaveitovou

Číst článek

Jak se vstup do prvního setu Vondroušové povedl, ten druhý začala lépe Martićová, když hned v úvodním gemu sebrala Češce podání. Vondroušová si sice ztracený servis vzala vzápětí zpátky, jenže pak podání opět ztratila.

Za stavu 3:2 pro Martićovou si Češka vypracovala tři brejkboly a mohla se vrátit zpátky do zápasu, Chorvatka ale pokaždé těžkou situaci ustála a v klíčové chvíli si podání podržela. POdobná situace nastala i za stavu 5:4, kdy Vondroušová při podání soupeřky vedla 40:0, ale nakonec gem ztratila a celý set prohrála 4:6.

Neproměněné brejkboly se nakonec ukázaly jako zlomové pro celý zápas, protože v rozhodujícím setu už si Martićová počínala podobně suverénně jako Vondroušová v tom prvním a vyhrála ho 6:1.

Vondroušová tak na druhý titul na okruhu WTA v kariéře nedosáhla, naopak o devět let starší Martićová slaví premiérový triumf. I tak si levoruká Češka znovu vylepší žebříčkové maximum a v novém vydání by měla být 40.

Tenisový turnaj žen v Istanbulu (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Martičová (6-Chorv.) - Vondroušová (ČR) 1:6, 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Babosová, Mladenovicová (1-Maď./Fr.) - Guarachiová, Santamariaová (Chile/USA) 6:1, 6:0.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme