Vondroušová zvládla semifinálový souboj proti Strýcové a zahraje si v Istanbulu o titul

Tenistka Markéta Vondroušová zvládla s přehledem český duel v semifinále antukového turnaje v Istanbulu a po výhře 6:2, 6:1 nad Barborou Strýcovou postoupila podruhé v sezoně do finále. O druhý titul v kariéře se v neděli utká s vítězkou zápasu mezi Chorvatkou Petrou Martičovou a Margaritou Gasparjanovou z Ruska.

Istanbul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletá Vondroušová porazila o 14 let starší Strýcovou i ve třetím vzájemném zápase, ani tentokrát neztratila proti zkušenější krajance jediný set. V obou sadách prolomila své deblové partnerce z istanbulského turnaje podání třikrát v každé sadě, zatímco sama na servisu neuspěla jen jednou.

Petra Kvitová bude znovu světovou dvojkou, o finále v Istanbulu si zahrají Strýcová s Vondroušovou

Číst článek

Vedení se Vondroušová ujala brejkem hned v prvním gamu a Strýcová ve zbytku zápasu marně hledala cestu, jak vývoj zvrátit. Zatímco sama zahrála jen osm vítězných míčů a nasbírala 31 nevynucených chyb, Vondroušová ji zasypala 20 vítěznými míči a postup vybojovala po necelé hodině a půl.

Finále si letos rodačka ze Sokolova zahrála už na konci února v Budapešti, formu pak potvrdila dvěma čtvrtfinále v Indian Wells a v Miami. Na antuce se úspěšně rozehrála o víkendu ve Fed Cupu, v němž vyhrála obě dvouhry v baráži proti Kanadě.

První a zatím jedinou trofej získala Vondroušová před dvěma lety na turnaji v Bielu. Postupem do třetího finále v kariéře si vylepší žebříčkové maximum, kterým bylo dosud 43. místo, a poprvé pronikne do první čtyřicítky.

Tenisový turnaj žen v Istanbulu (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Vondroušová - Strýcová (obě ČR) 6:2, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme