Na čtvrtý pokus se tenistka Muchová dočkala od WTA ocenění za průlom měsíce

Tenistka Karolína Muchová se na čtvrtý pokus dočkala ocenění od WTA za průlom měsíce a díky říjnovým výkonům se stala letošní čtvrtou českou vítězkou. Třiadvacetiletá hráčka dostala v hlasování fanoušků přednost před dalšími finalistkami Švýcarkou Belindou Bencicovou a Američankou Sofií Keninovou.

St. Petersburg (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová se raduje z postupu do čtvrtfinále Wimbledonu

Karolína Muchová | Foto: TOBY MELVILLE | Zdroj: Reuters

Muchová v říjnu nejprve postoupila do semifinále turnaje v Moskvě, díky čemuž si na poslední chvíli zajistila účast na Elite Trophy v Ču-chaji. Na „malém Turnaji mistryň“ ji rovněž až v semifinále zastavila pozdější vítězka Běloruska Aryna Sabalenková.

Novým koučem Karolíny Plíškové je Venezuelan Vallverdu. V minulosti vedl i Berdycha nebo Murrayho

Číst článek

Do nominace na průlom měsíce se Muchová dostala ve své životní sezoně již počtvrté. V dubnu to bylo za finále pražského turnaje, v červenci díky postupu do čtvrtfinále Wimbledonu a v září za premiérový titul ze Soulu. Tato kategorie má letos již čtyři české vítězky, před Muchovou ji ovládly Markéta Vondroušová (květen), Barbora Strýcová (červenec) a Marie Bouzkouvá (srpen).

Nejlepší hráčkou měsíce byla zvolena světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová. Vítězce Turnaje mistryň se to letos povedlo po březnu a červnu už potřetí. V dubnu zvítězila Petra Kvitová.

Muchová nechybí ani v nominaci na nováčka roku, kde je velkou favoritkou vítězka US Open Bianca Andreescuová z Kanady. Mezi pěticí kandidátek na cenu pro hráčku roku je i Karolína Plíšková, Barbora Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu zase aspirují na nejlepší deblový pár.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme