Tenistka Muchová porazila kvalifikantku Babosovou. Bude tak podruhé bojovat o semifinále v Soulu

Tenistka Karolína Muchová postoupila na turnaji v Soulu popáté v sezoně do čtvrtfinále. Třetí nasazená česká hráčka porazila ve druhém kole maďarskou kvalifikantku Tímeu Babosovou hladce 6:2 a 6:3. O postup do semifinále se utká s Priscillou Honovou. Australanka, která rovněž prošla do hlavní soutěže z kvalifikace, vyřadila ve třech setech turnajovou pětku Ajlu Tomljanovicovou.

Soul (Aktualizováno: 20:10 19. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Muchová během druhé kola na turnaji WTA v Soulu

Tenistka Karolína Muchová během druhé kola na turnaji WTA v Soulu | Foto: Ahn Young-joon | Zdroj: ČTK/AP/

Třiadvacetiletá Muchová v úvodu zápasu s Babosovou častěji kazila, postupně se ale rozehrála a potvrdila roli favoritky. Maďarce nabídla jen jedinou šanci k brejku, servis ale udržela a v prvním vzájemném duelu soupeřku přehrála za hodinu a 13 minut.

„Snažila jsem se hrát svoji hru a fungovalo to. Odehrála jsem solidní zápas, na postup to stačilo,“ řekla Muchová pro web WTA. O druhou semifinálovou účast v kariéře se Muchová, finalistka letošního turnaje z Prahy, utká s Honovou a soupeřce může oplatit dva roky starou porážku. V roce 2017 s Australankou na zdejším turnaji v prvním kole ve třech setech prohrála.

Ze čtyřhry v Soulu odstoupily sestry Karolína a Kristýna Plíškovy. Poté co si zajistily po výhře nad třetí nasazenou dvojicí Irina Beguová, Margarita Gasparjanová semifinále, tenisová dvojčata v pátek o finále bojovat nebudou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Muchová (3-ČR) - Babosová (Maď.) 6:2, 6:3,
Honová (Austr.) - Tomljanovicová (5-Austr.) 6:3, 5:7, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme