Novým koučem Karolíny Plíškové je Venezuelan Vallverdu. V minulosti vedl i Berdycha nebo Murrayho

Novým trenérem aktuálně nejlepší české tenistky Karolíny Plíškové je Venezuelan Daniel Vallverdu, který v minulosti vedl Tomáše Berdycha i další hráče světové špičky. V realizačním týmu Vallverdua doplnila také bývalá ukrajinská deblistka Olga Savčuková. V prohlášení to oznámil manažer Plíškové Michal Hrdlička.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Vallverdu v roce 2015, kdy trénoval Tomáše Berdycha.

Daniel Vallverdu v roce 2015, kdy trénoval Tomáše Berdycha. | Foto: Jason O'Brien | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Plíšková zažila jednu z nejlepších sezon v kariéře, vyhrála čtyři turnaje a ve světovém žebříčku přezimuje na druhém místě. Nadále jí však uniká grandslamový titul. Na začátku listopadu oznámila, že končí spolupráci se Španělkou Conchitou Martínezovou.

Španělští tenisté porazili ve finále Davis Cupu Kanadu a pošesté v historii získali ‚salátovou mísu‘

Číst článek

Vallverdu pomáhal Berdychovi s přípravou rok a půl do května 2016, v minulosti spolupracoval i s Britem Andym Murraym, Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, Bulharem Grigorem Dimitrovem a naposledy se Stanem Wawrinkou ze Švýcarska.

„Od začátku byl pro mě jednou z priorit. Má za sebou vynikající výsledky, tenisu rozumí jako málokdo a jsem přesvědčená, že mi má hodně co nabídnout. Už teď se těším na start přípravy,“ uvedla tenistka z Loun v tiskové zprávě.

Kouče již vyměnila několikrát, pod jejími úspěchy jsou podepsáni Jiří Vaněk, David Kotyza, Tomáš Krupa, Australanka Rennae Stubbsová a od loňského US Open ji vedla Martínezová. Savčukovou měla po svém boku letos v září během turnaje v Čeng-čou, který Plíšková vyhrála.

Davis Cup uvidí česko-slovenské derby. ‚Nemusíme cestovat daleko,‘ pochvaluje si kapitán Navrátil

Číst článek

Vallverdu dosud pracoval v mužském tenisu, takže ho čeká nová zkušenost. „Karolína je skvělá hráčka a těším se, že jí svou prací pomůžu k dosažení jejích cílů. WTA je pro mě něco nového, ale já mám výzvy rád,“ uvedl. Mezi jeho největší trenérské úspěchy patří grandslamové tituly Murrayho, k nimž mu pomohl společně s Ivanem Lendlem.

„Navíc je zachována jistá kontinuita, protože Dani může navázat na spolupráci s naším kondičním trenérem Azuzem Simčičem, se kterým v minulosti působil u Tomáše Berdycha,“ poznamenal Hrdlička. „S Olgou se Karolína z okruhu znají dlouho a mají spolu vřelý vztah,“ doplnil.

Plíšková už začala s kondiční přípravou, od příštího týdne ji čeká pod vedením nového realizačního týmu osvědčené soustředění na Tenerife. Po Vánocích zamíří do Austrálie a hned na prvním turnaji v Brisbane se pokusí obhájit titul.

Karolínu Plíškovou do nadcházející sezony povede Venezuelan Daniel Vallverdu. Vítej v týmu, Dani!
K. Pliskova announced a collaboration with longtime Venezuelan coach Dani Vallverdu. Welcome on board, @Daniel Vallverdu!

12:29 – 25. 11. 2019

8 54

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme