Kvitová je po vítězství nad Dijasovou už pošesté ve čtvrtfinále turnaje v New Havenu

Petra Kvitová porazila na tenisovém turnaji v New Havenu kvalifikantku Zarinu Dijasovou z Kazachstánu 6:1, 5:7, 6:2 a postoupila do čtvrtfinále. V něm bude její soupeřkou Španělka Carla Suárezová, přemožitelka Barbory Strýcové z prvního kola.

Tento článek je více než rok starý.

New Haven Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: John Minchillo | Zdroj: ČTK/AP

Trojnásobná vítězka Connecticut Open a turnajová trojka Kvitová svedla s 62. hráčkou žebříčku bez dvou minut dvouhodinovou bitvu. Zatímco první set rozhodla dvěma brejky, druhý se proměnil ve festival ztracených servisů na obou stranách. Kvitová dopustila brejk čtyřikrát, za stavu 5:4 přitom podávala na vítězství, ale v desáté hře neuhrála ani míč a ztratila i další dva gamy.

Radek bude jako Nindža, vtipkoval Djoković. Pozvání na Štěpánkovu rozlučku přijal okamžitě

Číst článek

Třetí sadu až ale zase měla světová pětka hned od počátku pod kontrolou. Po dvou brejcích se ujala vedení 4:0, které už si pohlídala. V New Havenu prošla už pošesté mezi nejlepší osmičku a může pomýšlet na další titul po letech 2012, 2014 a 2015.

„Možná něco ve vodě nebo ve vzduchu,“ žertovala Kvitová na tiskové konferenci při otázce na její bilanci na zdejším turnaji. „Centrkurt je tady možná o něco rychlejší než jinde. Vždycky jsem to tu měla ráda. Je tu takový klid před bouří, která přijde v New Yorku,“ poukázala na blížící se závěrečný grandslam roku US Open.

V semifinále čtyřhry jsou dva české páry. Vedle nejvýše nasazených Andrey Sestini Hlaváčkové a Barbory Strýcové, které ještě neztratily set, zvládly druhé kolo také Karolína a Kristýna Plíškovy, třebaže o postupu stejně jako v úvodním kole rozhodly až v super tie-breaku.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Dijasová (Kaz.) 6:1, 5:7, 6:2, Sabalenková (Běl.) - Gavrilovová (9-Austr.) 6:3, 6:7 (6:8), 7:5, Puigová (Portor.) - Kontaveitová (Est.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) - N. Kičenoková, Rodionovová (Ukr./Austr.) 6:4, 5:7, 10:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme