Kvitová kvůli virovému onemocnění nenastoupila do prvního zápasu v sezoně. Vondroušová a Veselý prohráli

Dvojnásobná wimbledonská vítězka a jedna z nejúspěšnějších českých tenistek Petra Kvitová nenastoupila do úvodního utkání sezony. Z turnaje v australském Brisbane se odhlásila kvůli virovému onemocnění.

Brisbane (Aktualizováno: 11:44 1. 1. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Mike Segar | Zdroj: Reuters

Petru Kvitovou, která strávila více než polovinu loňské sezony léčením ruky, kterou jí poranil neznámý útočník, tak potkala další komplikace. Její místo na turnaji, který se Kvitové před sedmi lety podařilo vyhát, zaujala britská náhradnice Heather Watsonová.

"Jsem velmi zklamaná. Bohužel jsem se při letu do Austrálie nakazila virem a nebyla bych schopná hrát. Brisbane je vždy fantastický a kvalitní turnaj, kterým se dobře začíná sezona, takže mě mrzí, že se ho nemůžu zúčastnit," omlouvala se Kvitová na stránkách WTA.

Ani bývalá juniorská světová jednička a osmnáctiletá naděje českého tenisu Markéta Vondroušová do nové sezony nevstoupila úplně ideálně. V prvním kole deštivého novozélandského turnaje ve městě Aucland nestačila na o poznání zkušenější Chorvatku Petru Martićovou, které podlehla 6:7 (2) a 3:6. 

Nepříliš vyvedený start do sezony si připsal i třetí Čech, který byl na tenisových turnajích první den nového roku v akci. Jiří Veselý taktéž vypadl hned v prvním kole. Na turnaji v indickém Puné nestačil na Španěla Ricarda Ojedua, který jej zdolal 6:3 a 7:6.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme