Patnáctiletá Gauffová slavní první triumf na turnaji WTA, Siniaková s Krejčíkovou vyhrály čtyřhru

Patnáctiletá americká tenistka Cori Gauffová dotáhla nečekané tažení turnajem v Linci až k zisku prvního titulu v kariéře. V nedělním finále porazila 6:3, 1:6, 6:2 Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska a stala se nejmladší vítězkou turnaje WTA od triumfu Nicole Vaidišové v Taškentu v roce 2004. Češky Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou vyhrály čtyřhru, když porazily 6:4 a 6:3 rakousko-švýcarský pár Barbara Haasová, Xenia Knollová.

Tento článek je více než rok starý.

Linec (Aktualizováno: 17:54 13. 10. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cori Gauffová.

Cori Gauffová. | Foto: Tony O'Brien | Zdroj: Reuters

Gauffová, která poprvé zazářila mezi elitou v letošním Wimbledonu, se do hlavní soutěže dostala až jako lucky loser. Ve čtvrtfinále vyřadila turnajovou jedničku a osmou hráčku světa Kiki Bertensovou z Nizozemska. Díky finálovému vítězství nad šampionkou předloňského French Open se poprvé v kariéře dostane do nejlepší stovky světového žebříčku.

Česká dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková vybojovala v Linci svůj letošní druhý deblový titul. Ve finále si nasazené jedničky poradily s Barbarou Haasovou a Xenií Knollovou a pojistily si umístění v elitní osmičce světového žebříčku zajišťující účast na turnaji mistryň.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 250.000 eur):
Dvouhra - finále:
Gauffová (USA) - Ostapenková (Lot.) 6:3, 1:6, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Haasová, Knollová (Rak./Švýc.) 6:4, 6:3.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme