Plíšková zvládla v Miami čtvrtfinálový souboj s Vondroušovou a čeká ji Halepová

Tenistka Karolína Plíšková porazila na turnaji v Miami v českém čtvrtfinále Markétu Vondroušovou po setech 6:3 a 6:4. V duelu o finále vyzve Rumunku Simonu Halepovou, které může překazit návrat do čela světového žebříčku.

Tento článek je více než rok starý.

Miami Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková (vlevo) si po zápase podává ruku s Markétou Vondroušovou.

Karolína Plíšková (vlevo) si po zápase podává ruku s Markétou Vondroušovou. | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Turnajová pětka Plíšková musela ve třetím kole i v osmifinále zápasy otáčet, ale do utkání proti Vondroušové vstoupila dobře a přes horší úvod druhé sady, v které prohrávala 0:3, proměnila po 80 minutách první mečbol.

Petra Kvitová musí na tenisový trůn dál čekat, v Miami vypadla ve čtvrtfinále

Číst článek

„Myslím, že jsem se zlepšila a odehrála tady svůj nejlepší zápas. Ona výborně bránila, nutila mě hrát údery navíc, ale byl to dobrý zápas,“ řekla Plíšková po dalším zvládnutém večerním klání. „Už jsem si na to zvykla,“ usmála se.

V prvním setu neztratila ani jednou servis. „Ale bylo to těžké,“ řekla. Ve druhé sadě o servis ve druhém gamu přišla, od stavu 0:3 však získala pět her v řadě. “Začala jsem hrát agresivněji a fungovalo to,“ řekla Plíšková. Za stavu 5:4 při svém servisu ztrácela 15:40, ale oba brejkboly odvrátila a zápas ukončila.

Díky semifinále má Plíšková jistý posun v žebříčku na čtvrté místo, účastí ve finále by se dostala před Petru Kvitovou na třetí a v případě zisku titulu by se bývalá světová jednička dostala na druhou příčku.

S Halepovou, kterou může postup do finále vrátit na post jedničky před Japonku Naomi Ósakaovou, hrála v Miami v tréninku. „A dostala jsem šest nula, takže to může být jenom lepší,“ řekla Plíšková, která má s Rumunkou bilanci 2:7. „Zlepšuju se tu, bude to dobrý zápas a myslím, že mám šanci,“ věří Plíšková.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 9,314.875 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (7-USA) - Bautista (22-Šp.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:5), Auger-Aliassime (Kan.) - Čorič (11-Chorv.) 7:6 (7:3), 6:2.

Ženy (dotace 9,035.428 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (5-ČR) - Vondroušová (ČR) 6:3, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme