Siniaková odvrátila dva mečboly a zahraje si na generálce na US Open o finále, Muchová vypadla

Tenistka Kateřina Siniaková otočila na turnaji v New Yorku téměř ztracený zápas s domácí Američankou Bernardou Peraovou a po výhře 4:6, 7:6, 6:3 postoupila do semifinále. Pátá nasazená Češka odvrátila v tie-breaku druhého setu dva mečboly a v generálce na US Open se střetne o finále s Polkou Magdou Linetteovou, jež ve čtvrtfinále porazila v dalším třísetovém zápase 6:7, 6:4, 7:6 Karolínu Muchovou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

V úvodu přitom nic nenaznačovalo, že ze zápasu bude pro Siniakovou drama. Peraové vzala servis hned v prvním gamu a postupně se propracovala až k vedení 4:2 a 40:15. Přemožitelce Barbory Strýcové z 2. kola se však podařilo vyrovnat a čtyřmi vyhranými gamy za sebou, z toho posledními dvěma čistou hrou, první set získala.

Karolína Plíšková, Kvitová i Berdych mají na US Open soupeře z kvalifikace

Číst článek

V druhé sadě byla třiadvacetiletá Siniaková blízko porážky, poté co v tie-breaku prohrávala 4:6. Peraové ale česká tenistka oplatila obrat z první sady a čtyřmi body za sebou zkrácenou hru získala 8:6. Psychickou výhodu si následně královéhradecká rodačka přenesla do třetí sady, kterou vyhrála 6:3 a zahraje si letošní druhé semifinále po antukovém turnaji v Norimberku.

O první finále od loňského ledna, kdy bojovala o titul v Šen-čenu, se Siniaková utká s Linnetteovou. Polská tenistka vítězstvím nad wimbledonskou čtvrtfinalistkou Muchovou překazila české semifinále. Ve vyrovnaném duelu se 80. hráčka světa Linetteová mohla spolehnout na servis, povolila Muchové jen tři brejkboly a všechny odvrátila.

Desátá nasazená Češka nastřílela deset es a čtyřikrát se ubránila brejkbolu soupeřky, ale jediný neodvrácený v druhém setu ji stál zápas.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Linetteová (Pol.) - Muchová (10-ČR) 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:3), Siniaková (5-ČR) - Peraová (USA) 4:6, 7:6 (8:6), 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme