Bouzková v New Yorku postoupila a čeká ji Kvitová, Siniaková i Vondroušová končí

Česká tenistka Marie Bouzková na úvod turnaje v New Yorku porazila 6:1 a 7:5 Rusku Annu Kalinskou. Čtvrtfinalistka z Lexingtonu, kde zahájila druhou část sezony po koronavirové pauze, se díky tomu ve druhém kole utká s krajankou Petrou Kvitovou. Naopak další dvě Češky dnes na podniku, jenž nahrazuje tradiční turnaj v Cincinnati, neuspěly. Vypadly Kateřina Siniaková i Markéta Vondroušová, které prohrály i své druhé zápasy po restartu okruhu WTA.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková vyřadila z turnaje Roland Garros světovou jedničku ve dvou setech.

Kateřina Siniaková. | Foto: Vincent Kessler | Zdroj: Reuters

Bouzková proti ruské kvalifikantce v prvním setu na kurtu dominovala a získala ji za 26 minut. Ve druhé sadě dvaadvacetiletá Češka pohrávala 3:5, ale prodloužení zápasu nepřipustila. Srovnala krok a v závěrečných dvou hrách nepovolila soupeřce ani fiftýn. Poprvé v kariéře se tak utká se slavnější krajankou Kvitovou, která je v New Yorku turnajovou šestkou.

Nemám žádné obavy, pochvaluje si Peschkeová mimořádná opatření v New Yorku

Číst článek

Naopak Siniaková vypadla na betonu v New Yorku v prvním kole po prohře dvakrát 3:6 s Belgičankou Kirsten Flipkensovou. Turnajová desítka Vondroušová nezvládla koncovku a podlehla 3:6, 7:6 a 4:6 Němce Lauře Siegemundové.

Čtyřiadvacetileté Siniakové se ve dvouhře nedaří od začátku sezony. V prvním kole vypadla pošesté ze sedmi turnajů elitní kategorie, které hrála. Uspěla jen v únoru v Dubaji, kde se dostala do osmifinále. Po obnovení profesionálního okruhu vypadla v prvním kole na antuce v Praze a dnes neuspěla v prvním vzájemném zápase s Flipkensovou. Čtyřikrát ztratila servis a soupeřce dokázala podání sebrat jen jednou, proto za hodinu a čtvrt prohrála

Loňská finalistka Roland Garros Vondroušová si na betonu v New Yorku vedla podobně jako na antuce v Palermu a prohrála třísetový zápas. Proti Siegemundové otočila druhý set, ve kterém její německá soupeřka podávala na vítězství, ale nedotáhla dobře rozehranou třetí sadu. Vedla v ní 4:2, ale pak ztratila čtyři hry za sebou a vypadla.

V dnešním programu turnaje se z českých tenistek představí ještě nasazená jednička Karolína Plíšková, kterou už čeká zápas druhého kola proti Rusce Veronice Kuděrmětovové.

Tenisový turnaj mužů a žen v New Yorku (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4,674.780 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Schwartzman (9-Arg.) - Ruud (Nor.) 7:6 (7:2), 6:3, Chačanov (11-Rus.) - Bublik (Kaz.) 6:4, 6:4, Sandgren (USA) - Sonego (It.) 6:3, 7:6 (9:7), Giron - McDonald (oba USA) 7:6 (7:2), 7:5.

Ženy (dotace 2,250.829 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Flipkensová (Belg.) - Siniaková (ČR) 6:3, 6:3, Kontaveitová (12-Est.) - Kasatkinová (Rus.) 6:3, 6:1, Mertensová (14-Belg.) - Petersonová (Švéd.) 6:0, 6:2, Rusová (Niz.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:2, 6:3, Zvonarevová (Rus.) - Linetteová (Pol.) 1:6, 6:3, 6:1, Bellisová (USA) - Dodinová (Fr.) 6:2, 3:6, 7:6 (7:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme