Tenistky Karolína Plíšková, Muchová a Strýcová jsou nominované na ocenění WTA za uplynulou sezonu

Tři české tenistky se dostaly do nominací na ocenění ženské asociace WTA za uplynulou sezonu. Karolína Plíšková je mezi pěticí kandidátek na cenu pro hráčku roku, Karolína Muchová může být nováčkem roku a Barbora Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu aspirují na nejlepší deblový pár.

St. Petersburg/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2019-07-14t200408z_1_190714-222104_nkr.JPG

Barbora Strýcová má z Češek největší šanci na zisk ceny. Nominovaná je v kategorii nejlepší deblový pár spolu s Tchajwankou Sie Šu-wej | Zdroj: Reuters

Světová dvojka Plíšková je v nominaci na hráčku roku potřetí v kariéře a nejspíše stejně jako v letech 2016 a 2017 neuspěje. Jejími soupeřkami jsou totiž letošní grandslamové vítězky – Japonka Naomi Ósakaová (Australian Open), světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie (Roland Garros), Rumunka Simona Halepová (Wimbledon) i královna US Open Bianca Andreescuová z Kanady.

Strýcová postoupila se Šu-wej do finále Turnaje mistryň. Češka tak ukončí rok jako deblová jednička

Číst článek

Andreescuová je favoritkou na zisk nováčkovské ceny, o kterou se uchází Muchová. V nominaci jsou ještě patnáctiletá Američanka Coco Gauffová, Jelena Rybakinová z Kazachstánu, Polka Iga Šwiateková a Dajana Jastremská z Ukrajiny.

Největší šanci uspět v hlasování má Strýcová, která by případně navázala na krajanky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou, které získaly ocenění pro nejlepší deblový pár roku loni. Strýcová a Sie Šu-wej letos vyhrály Wimbledon, hrály finále Turnaje mistryň a plzeňská rodačka ukončila rok jako deblová jednička.

Dalšími adeptkami na deblový pár roku jsou Maďarka Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou z Francie, belgicko-běloruská dvojice Elise Mertensová, Aryna Sabalenková a Australanka Samantha Stosurová s Čang Šuaj z Číny.

Vyhlašovat se budou tradičně i ceny pro hráčku, která se nejvíce zlepšila a ukončila rok v top 50, a za návrat roku. V těch Češky nominaci nemají.

Individuální ocenění česká tenistka naposledy získala před osmi lety. Petra Kvitová se v roce 2011 stala hráčkou roku a dostala i cenu za největší pokrok.

Rekordmankou ankety je Němka Steffi Grafová s osmi prvenstvími, Serena Williamsová a Martina Navrátilová získaly ocenění sedmkrát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme