Ósakaová slaví třetí letošní titul, ve finále turnaje v Pekingu zdolala světovou jedničku Bartyovou

Japonská tenistka Naomi Ósakaová získala na turnaji v Pekingu třetí letošní titul. Vítězka Australian Open, která minulý týden triumfovala v Ósace, zdolala za téměř dvě hodiny aktuální světovou jedničku Ashleigh Bartyovou z Austrálie 3:6, 6:3, 6:2 a prodloužila vítěznou sérii na deset zápasů.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naomi Ósakaová.

Naomi Ósakaová. | Foto: Jason Lee | Zdroj: Reuters

Šampionka z Roland Garros Bartyová, která po US Open Japonku opět vystřídala v čele žebříčku, v Pekingu další třísetový duel nezvládla. Po náročných bitvách s Petrou Kvitovou a Kiki Bertensovou sice i dnes lépe začala a za 34 minut získala první set, jednadvacetiletá Ósakaová ale dokázala duel otočit.

Tituly na dvou turnajích za sebou získala poprvé v kariéře. „Říkala jsem si, že nesmím přestat bojovat. Tohle je finále a je čest v něm být. Nebyla jsem tu tak úplně v klidu, snad v každém zápase jsem aspoň jednou hodila raketou. Opravdu jsem tu moc chtěla vyhrát. Měla jsem pocit, že si musím něco dokázat,“ řekla dvojnásobná grandslamová šampionka po zisku pátého titulu v kariéře.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 3,666.275 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Dodig, Polášek (Chorv./SR) - Kubot, Melo (2-Pol./Braz.) 6:3, 7:6 (7:4).

Ženy (dotace 8,285.274 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ósakaová (4-Jap.) - Bartyová (1-Austr.) 3:6, 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová, Keninová (USA) - Ostapenková, Jastremská (Lot./Ukr.) 6:3, 6:7 (5:7), 10:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme