Římské památky se jí líbí, místní tenisový turnaj už méně. ‚Míče tu létají jinak,‘ popisuje Kvitová

Je to jeden z mála velkých turnajů, na kterém legendární Martina Navrátilová nezískala singlový titul. A zatím se tam příliš nedařilo ani jiné české rodačce hrající levou rukou. V Římě dosáhla Petra Kvitová maximálně na čtvrtfinále, občas tam musela vzdát nebo se předem odhlásit kvůli zdravotním potížím. A zřejmě si na to všechno vzpomněla i tentokrát při svém úvodním duelu letošního ročníku.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

„Je to hrozně těžké. Hlavně v prvním setu jsem si říkala, že už sem nikdy nepojedu, že už se na to tady můžu vykašlat,“ přiznala se smíchem Radiožurnálu Petra Kvitová, že i takové pocity v nakonec vítězném utkání na kurtu měla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová tenisový turnaj v Římě nemusí, památky italské metropole má ale ráda. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

A není divu. Vždyť ve světě i v Evropě je hned celá řada míst, kde se jí dařilo mnohem víc. V individuální i týmové kariéře. V Římě zažila nejdrtivější fedcupovou porážku v jinak hvězdné éře kapitána Petra Pály, a to při semifinále v roce 2010, ve kterém česká sestava podlehla domácím Italkám 0:5.

„Míče tu létají jinak, jsou velmi těžké,“ přiblížila římská specifika Kvitová. Antukový povrch v kombinaci s těžkými míči jí zatím nepřinesly moc štěstí ani na turnaji, který zpravidla navazoval na úspěšný Madrid a předcházel grandslamovému Roland Garros.

„Řím nebo obecně Itálie se mi velmi líbí. Je tu spoustu historie. Já jsem všechny zdejší památky už asi viděla, což se jinde nestává. Lidé jsou tu příjemní, jídlo dobré. Když nepočítám ten turnaj, tak je to tu krásné,“ popisuje česká tenistka a dodává:

Pomalý rozjezd, pak jasné vítězství. Kvitová je v Římě ve druhém kole, s Linetteovou musela otáčet

Číst článek

„Dvakrát tu se mnou byla i rodina, takže se mi vybavují společné vzpomínky,“ vypráví Petra Kvitová, přestože sama říká, že hodiny dějepisu nepatřily k těm, co ve škole rychle utíkaly. „Letopočty jsem nesnášela. Z historie toho bohužel moc nevím, ale obecné věci a památky zvládám,“ říká.

A které má Kvitová v Římě nejraději? „Asi Fontánu di Trevi, Koloseum a Vatikán,“ prozradila Petra Kvitová na dálku z areálu, jehož vznik a podobu stavby starověkého Říma ovlivnily. Zatím úspěšnější v něm byly jiné současné české tenistky, třeba Markéta Vondroušová nebo předloňská vítězka a loňská finalistka turnaje Karolína Plíšková, která má v úvodu volný los.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme