Kvitová postoupila v Petrohradu do čtvrtfinále, dál jde i Siniaková

Tenistky Petra Kvitová a Kateřina Siniaková postoupily mezi nejlepší osmičku turnaje v Petrohradu. Kvitová porazila ve třech setech Rumunku Beguovou, Siniaková domácí Jekatěrinu Marakovovou.

Petrohrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Ve čtvrtfinále obě české zástupkyně narazí na nasazené hráčky, zatímco Petru Kvitovou čeká turnajová dvojka Jelena Ostapenková, Siniaková se utká s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. 

Holky měly zájem hrát, říká k nominaci na zápas proti Švýcarsku fedcupový kapitán Petr Pála

Číst článek

Kratší zápas v osmifinále odehrála Petra Kvitová, přestože postoupila až po třetím setu. Proti Rumunce Beguové díky využití jediného brejkbolu získala první set, pak ale za stavu 1:1 ve druhé sadě vypadla z role, začala kazit i jednoduché míče a půl roku mladší soupeřka vyrovnala.

V rozhodující fázi zápasu ale Kvitová ukázala, že je na třísetové zápasy zvyklá. Rychle vedla 5:0 a Beguové povolila jen čestnou korekci výsledku na 6:3, 1:6 a 6:1. 

Kateřina Siniaková bojovala s Jekatěrinou Makarovovou skoro dvě hodiny. První set rozhodoval tie-break a Ruska měla tři setboly, Siniaková ale dokázala stav 3:6 zvrátit na 9:7. 

I pak měla Ruska výhodu, ve druhém setu vedla 4:1, jenže pak dvakrát přišla o vlastní servis a Kateřina Siniaková zakončila zápas dvěma esy. 

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (ČR) - Beguová (Rum.) 6:3, 1:6, 6:1, Siniaková (ČR) - Makarovová (Rus.) 7:6 (9:7), 7:5, Wozniacká (1-Dán.) - Potapovová (Rus.) 6:0, 6:1, Mladenovicová (4-Fr.) - Cibulková (SR) 6:4, 6:4, Görgesová (5-Něm.) - Vinciová (It.) 7:5, 6:0.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme