Hraju s wimbledonskou šampionkou, těší se Halepová na deblovou spolupráci se Strýcovou

V areálu pražské Sparty začne v pondělí turnaj ženského elitního okruhu WTA a hned první den do něj zasáhne i největší hvězda Simona Halepová. Světová dvojka zahájí své vystoupení ve Stromovce čtyřhrou. Kvůli zranění nohy a následné koronavirové přestávce si rumunská tenistka zahraje soutěžní zápas poprvé od letošního února.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Halepová.

Simona Halepová. | Foto: Ben Curtis | Zdroj: Reuters

Simona Halepová měla jasno v tom, co ji za těch pět měsíců bez tenisu nejvíc chybělo - zápasové emoce, které doma při trénincích nemohla zažít. Ale v pondělí prý nebude nervózní jen z toho, že dlouho nehrála soutěžní utkání. Dalším důvodem je účast ve čtyřhře, ve které se představí společně s deblovou světovou jedničkou loňského roku Barborou Strýcovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jistě pochopí, když třeba na síti netrefím snadný míček, těší se Halepová na čtyřhru se Strýcovou

„Hraju s wimbledonskou šampionkou, takže jsem z toho dost nervózní, ale věřím, že bude na kurtu zábava. A vím jistě, že pochopí, když třeba na síti netrefím snadný míček,“ říká o spolupráci s deblovou wimbledonskou šampionkou hráčka, která pro změnu ovládla loni na travnatém grandslamu dvouhru.

„Bude pro nás poprvé spolu. Ona loni vyhrála Wimbledon v singlu a já v deblu a teď spolu hrajeme, tak je to fajn,“ těší se Strýcová.

‚Může nám tam začít hrabat, ale hrát chci.‘ Plíšková je rozhodnutá pro US Open i za přísných podmínek

Číst článek

Současná deblová světová dvojka Strýcová se na pražský turnaj těší, i když musí kvůli koronavirové pandemii dodržovat speciální režim kvůli koronavirové pandemii. Účastníky čekají testy a omezený pohyb, a to navíc v rouškách.

„Musíme být buď doma, nebo na tenise,“ říká Strýcová. „Jsem doma a nikam nemůžu jít nebo někoho vidět, což je škoda. Ale dá se říct, že je to stejně součást turnaje. Člověk odpočívá a připravuje se, takže to určitě nějak zvládnu,“ dodává Kateřina Siniaková, kterou v pondělí také čeká deblové utkání společně s Barborou Krejčíkovou.

Mimochodem, kdyby se oběma zmíněným dvojicím povedlo své úvodní duely vyhrát, narazily by hned v dalším kole na sebe.

Pondělní program začne v areálu Sparty v 11.00, kromě hvězdných párů se během odpoledne představí na antukových kurtech ve Stromovce i dvě české singlistky ve vzájemném souboji. Kristýna Plíšková se utká s patnáctiletou Lindou Fruhvirtovou, která startuje na turnaji díky volné kartě od pořadatelů.

Pondělní program dvouhry:
Kuděrmětovová (8-Rus.) - Bouchardová (Kan.), Kristýna Plíšková - L. Fruhvirtová (obě ČR), Paoliniová (It.) - Mertensová (3-Belg.), Jastremská (4-Ukr.) - Beguová (Rum.).

Pondělní program čtyřhry:
Nicolescuová/Olaruová (obě Rum.)- Eikeriová (Nor.)/Lechemiaová (Fra.), Krejčíková/Siniaková (obě ČR) - Friedsamová (Něm.)/Paarová (Rum.), Morozavavová (Běl.)/Sizikovová (Rus.) - Bogdanová/Tigová (obě Rum.), Halepová (Rum.)/Strýcová (ČR) - Kudermetovová/Pavljučenkovová (obě Rus.)

Jaroslav Plašil, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme