Tenistka Krejčíková je šampionkou pražské dvouhry, český duel proti Martincové rozhodla kanárem

Pražský tenisový turnaj okruhu WTA má domácí šampionky. Na tvrdém povrchu areálu Sparty ve Stromovce potvrdila svoji formu Barbora Krejčíková a ve finále deklasovala krajanku Terezu Martincovou 6:2 a 6:0. Ve čtyřhře zvítězily Lucie Hradecká a Marie Bouzková, které ve finále Livesport Prague Open zdolaly 7:6 a 6:4 turnajové jedničky Slovenku Viktórii Kužmovou a Ninu Stojanovičovou ze Srbska.

Praha (Aktualizováno: 15:51 18. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětadvacetiletá Krejčíková se letos i v kariéře radovala už z třetího titulu ve dvouhře mezi elitou. Předtím uspěla na antuce ve Štrasburku a senzačně na grandslamovém Roland Garros. Ve světovém žebříčku by se měla posunout na 11. místo a bude českou dvojkou.

Deblistky Hradecká a Bouzková slaví v pražské Stromovce titul, na turnaji neztratily ani set

Číst článek

„Byla jsem se tady loni na to finále podívat, abych nasála tu atmosféru, až si tady jednou to finále zahraju. Určitě jsem ale nečekala, že to bude tak brzo a nemyslela jsem si, že vyhraju turnaj v Praze,“ řekla pro Radiožurnál spokojená Krejčíková.

„Jsem šťastná. Ani nedokážu slovy popsat své pocity. Jsem moc ráda, že se mi to povedlo před domácím publikem,“ řekla druhá nasazená Krejčíková na kurtu. „Výsledek byl neúprosný, ale tak jednoduché to nebylo. První set byl hodně vyrovnaný, hodně shod a výhod.“

Krejčíková vládla pestrou a téměř bezchybnou hrou. Od stavu 1:2 získala jedenáct her v řadě a stejně jako ve čtvrtfinále s Kateřinou Siniakovou uštědřila krajance „kanára“. Mečbol proměnila už po hodině a pěti minutách hry a vyslechla si ovace více než pěti set diváků.

„Bára je ve výborné formě a nedala mi vůbec šanci. Prohrát s grandslamovou vítězkou zas tolik nebolí,“ řekla Martincová, která hrála své první finále dvouhry na okruhu WTA.

Současný pražský turnaj má díky Krejčíkové od svého zařazení na elitní okruh už čtvrtou domácí vítězku. Jako první ve Stromovce uspěla v roce 2015 Karolína Plíšková, o rok později Lucie Šafářová a v roce 2018 Petra Kvitová. Předešlé ročníky se hrály na antuce.

České a československé vítězky turnaje WTA ve dvouhře

  • Martina Navrátilová - 167 titulů
  • Petra Kvitová - 28
  • Hana Mandlíková - 27
  • Jana Novotná - 24
  • Karolína Plíšková - 16
  • Helena Suková - 10
  • Regina Maršíková, Lucie Šafářová - 7
  • Nicole Vaidišová - 6
  • Renáta Tomanová - 4
  • Radka Zrubáková, Klára Zakopalová, Barbora Krejčíková - 3

Tenisový turnaj žen Livesport Prague Open (tvrdý povrch, dotace 236.238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Krejčíková (2-ČR) - Martincová (8-ČR) 6:2, 6:0.

Čtyřhra - finále:
Hradecká, Bouzková (3-ČR) - Kužmová, Stojanovičová (1-SR/Srb.) 7:6 (7:3), 6:4.

dpr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme