Deblistky Hradecká a Bouzková slaví v pražské Stromovce titul, na turnaji neztratily ani set

Tenistky Lucie Hradecká a Marie Bouzková získaly na Prague Open druhý společný titul ve čtyřhře. V nedělním finále v pražské Stromovce porazily 7:6, 6:4 turnajové jedničky Slovenku Viktórii Kužmovou a Ninu Stojanovičovou ze Srbska.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 13:58 18. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradecká s Bouzkovou v prvním setu prohrávaly už 3:5, ale odvrátily tři setboly a tie-break pro sebe získaly poměrem 7:3. Druhá sada byla přehlídkou ztracených podání. Sérii šesti brejků za sebou ukončila jako první česká dvojice a Hradecká za stavu 5:4 rozhodla.

Nečekala jsem, že na to mám, přiznává tenistka Krejčíková před čtvrtou finálovou účastí v sezoně

Číst článek

„Dneska se to poprvé zadrhávalo, obě jsme byly zpomalenější, ale jednou to přijít muselo. Přesto to bylo vítězný, což se cení nejvíc,“ řekla Hradecká. „Nemůže to být lepší, než hrát doma a vyhrát titul, to je sen. Atmosféra byla super a strašně nám pomohla,“ dodala Bouzková.

Hradecká s Bouzkovou nastoupily do třetího společného finále a vítězstvím navázaly na nedávný úspěch z Birminghamu. Šestatřicetiletá Hradecká rozšířila svou sbírku na 26 deblových titulů včetně dvou triumfů na grandslamech. O 14 let mladší Bouzková slavila ve čtyřhře podruhé. Na turnaji navíc český deblový pár neztratil ve čtyřech zápasech ani set.

Domácí vítězku bude mít také dvouhra pražského turnaje. O titul usilují finálová debutantka Tereza Martincová s úřadující vítězkou Roland Garros Barborou Krejčíkovou. České finále se na Prague Open hraje po šesti letech.

Tenisový turnaj žen Livesport Prague Open (tvrdý povrch, dotace 236.238 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Hradecká, Bouzková (3-ČR) - Kužmová, Stojanovičová (1-SR/Srb.) 7:6 (7:3), 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme