Siniaková zvládla v Římě obrat proti Wang Čchiang a zahraje si druhé kolo

Kateřina Siniaková postoupila na elitním tenisovém turnaji v Římě do druhého kola. Světová jednička ve čtyřhře otočila zápas s patnáctou nasazenou Číňankou Wang Čchiang ve vítězství 1:6, 7:5 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Čerstvě třiadvacetiletá Češka se v této sezoně v singlu trápí, jen v Praze před dvěma týdny se dostala alespoň do čtvrtfinále. A ani první vzájemné utkání s Wang Čchiang nezačala dobře.

Tenistka Kvitová se propadla v žebříčku. Po neúspěšné obhajobě v Madridu je pátá

Číst článek

V první sadě získala jediný game a pak prohrávala ještě 2:4. Zpřesnila ale hru a po třetím mečbolu si proti světové sedmnáctce připsala letošní nejcennější výhru ve dvouhře. V dalším kole Siniaková narazí buď na Rusku Darju Kasatkinovou, nebo na Irinu-Camelii Beguovou z Rumunska.

Na antuce v Římě se představí v příštích dnech ještě další čtyři české tenistky: nasazenou dvojkou je Petra Kvitová, čtyřkou Karolína Plíšková a vzájemný duel odehrají Barbora Strýcová s Markétou Vondroušovou.

Po sobotním triumfu na antuce v Madridu dál vítězí Strýcová se Sie Šu-wej. Česko-tchajwanská dvojice v Římě přehrála 6:4, 6:1 Desirae Krawczykovou a Maokoto Ninomijaovou. Deblová soutěž naopak skončila pro Karolínu Plíškovou, jež neuspěla po boku Němky Julie Görgesové.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kontaová (Brit.) - Riskeová (USA) 6:4, 6:1, Muguruzaová (Šp.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:3, 6:4, Siniaková (ČR) - Wang Čchiang (15-Čína) 1:6, 7:5, 6:4, Cibulková (SR) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:3, Putincevová (Kaz.) - Curenková (Ukr.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Strýcová, Sie Šu-wej (5-ČR/Tchaj-wan) - Krawczyková, Ninomijaová (USA/Jap.) 6:4, 6:1, N. Kičenoková, Spearsová (Ukr./USA) - Karolína Plíšková, Görgesová (ČR/Něm.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Čorič (13-Chorv.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4, Djere (Srb.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:4, Verdasco (Šp.) - Edmund (Brit.) 4:6, 6:4, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme