Krejčíková prošla v Římě s přehledem do druhého kola. Jako další ji čeká nasazená čtyřka Keninová

Tenistka Barbora Krejčíková smetla na úvod turnaje v Římě Číňanku Čeng Saj-saj 6:2, 6:0 a ve druhém kole ji čeká nasazená čtyřka Sofia Keninová z USA. Soupeřce povolila při svém podání pouze devět fiftýnů a na kurtu strávila jen něco málo přes hodinu. Naopak ve dvou setech vypadla Markéta Vondroušová, v duelu na tři hodiny přerušeném kvůli dešti podlehla 4:6, 2:6 Australance Ajle Tomljanovicové.

Řím (Aktualizováno: 20:35 11. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková na tenisovém French Open.

Tenistka Barbora Krejčíková prošla v Říme do druhého kola | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Čtyřicátá hráčka žebříčku Krejčíková měla utkání od začátku pevně pod kontrolou. V prvním setu dvakrát prolomila podání Číňanky, ve druhé sadě přidala ještě o jeden brejk navíc, aniž by sama pustila soupeřku k jedinému brejkbolu.

Římské památky se jí líbí, místní tenisový turnaj už méně. ‚Míče tu létají jinak,‘ popisuje Kvitová

Číst článek

Vítězka dvou grandslamů ve čtyřhře porazila Čeng Saj-saj i ve druhém vzájemném utkání. S šampionkou loňského Australian Open Keninovou se Krejčíková dosud neutkala.

Roli žebříčkové favoritky nepotvrdila 21. hráčka světa Vondroušová. S kvalifikantkou Tomljanovicovou ztrácela 4:6, 1:4, když byl zápas na tři hodiny přerušen kvůli dešti. V dohrávce česká tenistka na obrat nedosáhla a po Stuttgartu a Madridu si připsala třetí porážku na WTA Tour za sebou.

Výsledky ženské dvouhry na turnaji v Římě: Krejčíková (ČR) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:2, 6:0, Kuděrmětovová (Rus.) - Mertensová (14-Belg.) 4:6, 6:2, 6:3, Garciaová (Fr.) - Cocciarettová (It.) 7:6 (8:6), 6:2, Peraová (USA) - Zidanšeková (Slovin.) 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme