Halepová titul na Roland Garros neobhájí, ve čtvrtfinále ji vyřadila sedmnáctiletá Anisimovová

O postup do finále ženské dvouhry na pařížském grandslamu Roland Garros budou hrát hned dvě náctileté tenistky. Po devatenáctileté Markétě Vondroušové postoupila do semifinále i sedmnáctiletá Amanda Anisimovová, která ve čtvrtfinále vyřadila po setech 6:2 a 6:4 obhájkyni titulu Simonu Halepovou z Rumunska. Soupeřkou Anisimovové bude Australanka Ashleigh Bartyová, která porazila Američanku Madison Keysovou 6:3 a 7:5.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá světová jednička Halepová byla před utkáním se sedmnáctiletou Američankou, která ještě nikdy předtím do grandslamového čtvrtfinále nepostoupila, jasnou favoritkou. Jenže od prvních minut bylo zřejmé, že Anisimovová nemá z o deset let starší soupeřky přehnaný respekt.

‚Aby nedopadla jako Rosický.‘ Vondroušovou dřív brzdila zranění, proto letos hraje méně turnajů

Číst článek

Zlom v úvodní sadě přišel za stavu 3:2 pro Anisimovovou, když mladá tenistka vybojovala první brejkbol v zápase a hned ho dokázala využít. Následně Anisimovová ustála první brejk Halepové a za necelou půlhodinu dokráčela k vítězství v prvním setu v poměru 6:2.

Anisimovová pak deptala Halepovou i na začátku druhé sady a brzy utekla do vedení 3:0. Rumunka se pak sice vrátila do hry, když po sedmi ztracených gemech v řadě snížila. O chvíli později za stavu 4:2 dokázala Halepová konečně i prolomit soupeřčin servis.

Páteční program Roland Garros:

Kurt Philippa Chatriera: 12:50 Federer (3-Švýc.) - Nadal (2-Šp.), Djokovič (1-Srb.)/A. Zverev (5-Něm.) - Thiem (4-Rak.)/Chačanov (10-Rus.)
Kurt Suzanne Lenglenové: 11:00 Bartyová (8-Austr.) - Anisimovová (USA).
Kurt Simonne Mathieuové: 11:00 Vondroušová (ČR) - Kontaová (26-Brit.).

Mladá Američanka jako by pak znervózněla a začala chybovat, přesto ustála klíčový brejbol Halepové za stavu 4:4 a následně při podání soupeřky zápas dotáhla do vítězného konce.

Anisimovová tak porazila ve čtvrtfinále Roland Garros obhájkyni titulu 6:2 a 6:4 a zahraje si o postup do finále. V něm se první grandslamová semifinalistka narozená po roce 2000 střetne s Australankou Ashleigh Bartyovou, která po setech 6:3 a 7:5 vyřadila Američanku Madison Keysovou.

Je tak jasné, že v neděli přibude mezi grandslamovými vítězkami nové jméno, žádná z letošních finalistek pařížského turnaje totiž ještě nikdy ani jednu z nejcennějších trofejí nezískala.

Tenisový grandslamový turnaj French Open (antuka, dotace 42,7 milionu eur):
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
 Anisimovová (USA) - Halepová (3-Rum.) 6:2, 6:4, Bartyová (8-Austr.) - Keysová (14-USA) 6:3, 7:5.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme