‚Hurá do Paříže.‘ Karolína Plíšková po triumfu v Římě s předstihem míří do dějiště Roland Garros

Sotva přiletěla do Česka ukázat nejcennější antukovou trofej kariéry, už zase odlétá bojovat o další. Čerstvá vítězka turnaje v Římě Karolína Plíšková cestuje v předstihu do dějiště grandslamového Roland Garros, i s velmi početným týmem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková s trofejí z turnaje v Římě.

Karolína Plíšková s trofejí z turnaje v Římě. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Tím, že ten turnaj začíná v neděli, tak tam chci být pár dní dopředu. Vždycky se mi vyplatí, když tam jsem tři čtyři dny dopředu. Chci se připravit. Fyzicky se cítím docela dobře, únava tam samozřejmě trošku je, ale jinak mě skoro nic nebolí, takže hurá do Paříže,“ říkala Plíšková novinářům před odletem.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Hurá do Paříže.‘ Karolína Plíšková po triumfu v Římě s předstihem míří do dějiště Roland Garros

„Zase s sebou beru zájezd,“ smála se česká tenistka. „Opět je hodně početný tým. K dispozici je baráček v blízkosti,“ navázal na ni její manžel a manažer Michal Hrdlička, který přiznal, že bylo celkem složité najít v době grandslamového Roland Garros bydlení v dostupné vzdálenosti, tak aby měl každý z týmu dostatek soukromí.

Karolína Plíšková s sebou na největší turnaje obvykle vozí početný tým. A v tom současném jsou trenérka, kondiční a mentální kouč, fyzioterapeut a také třeba servisman či vyplétač raket Richard Šodek.

„Rozhoduje můj pocit. Ríša se většinou snaží dávat napětí strun níž, já zase trochu výš, takže vždycky najdeme nějaký kompromis,“ prozradila Karolína Plíšková, jak bude připravená na očekávané změny počasí v Paříži.

Sezonní maximum pro Plíškovou. Po vítězství v Římě je světovou dvojkou, Kvitová se propadla

Číst článek

„Počasí v tom hraje velkou roli. Mám víc druhů raket podle toho, jak se den vyvíjí. Taky záleží, jestli může Ríša odběhnout na barák, teď v Paříži to tak bude, a třeba nějaké rakety doplést. Většinou mám připravených pět šest raket, abych měla na výběr,“ řekla Karolína Plíšková, která doufá, že bude rakety v Paříži potřebovat co nejdéle.

Ale za hlavní favoritku grandslamového turnaje se čerstvá světová dvojka navzdory získanému titulu z Říma nepovažuje.

„Ani nevím, kdo je můj tip. Samozřejmě Simona Halepová a Kiki Bertensová jsou teď na antuku asi nejvíc připravené, fyzicky i herně. Na druhou stranu když to někomu sedne, může je porazit,“ vyjmenovala Karolína Plíšková největší favoritky turnaje.

Sama se po nedávné nemoci ještě necítí v optimální kondici a formě, i když se na kurtu zlepšuje. Antukový grandslam začne v Paříži v neděli.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme