Siniaková v Clevelandu nadělila Hanataniové dva kanáry, soupeřka Vondroušové v Chicagu vzdala

Tenistka Kateřina Siniaková na turnaji v Clevelandu smetla za tři čtvrtě hodiny Japonku Nagi Hanataniovou a postoupila do čtvrtfinále. Do stejné fáze turnaje se dostala v Chicagu i Markéta Vondroušová po skreči své soupeřky Belgičanky Alison Van Uytvanckové. Tereza Martincová se v zápase se Sie Šu-wej pořádně nadřela, svou soupeřku ale nakonec také porazila.

Aktualizováno Cleveland/Chicago (USA) (Aktualizováno: 21:09 25. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková.

Kateřina Siniaková. | Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hráčce páté stovky světového žebříčku Nagi Hanataniové nadělila Siniaková ve čtyřhře dva „kanáry“.

Vláda dala 65 milionů na finále Poháru B.J. Kingové. ‚Dohoda je de facto hotová,‘ tvrdí šéf tenisového svazu

Číst článek

Žebříčkový rozdíl téměř 350 příček mezi oběma hráčkami byl od začátku utkání markantní, drobná Japonka dotáhla aspoň ke shodě pouze úvodní game. Za celý zápas Hanataniová získala pouze 15 fiftýnů, ve druhé sadě jen pět.

Pětadvacetiletá Siniaková v této sezoně postoupila na okruhu mezi nejlepších osm v singlu už popáté. Jejím maximem je červnové finále v Bad Homburgu.

Postup Vondroušové

Pátá nasazená Vondroušová úvodní game prohrála, pak ale získala šest bodů v řadě a vyhrála první sadu hladce 6:1. Na kurtu strávila necelou hodinu, Belgičance nepomohlo ani lékařské ošetření a po prvním prohraném bodu druhého setu odstoupila.

O semifinále se Vondroušová utká s vítězkou duelu mezi Francouzkou Alizé Cornetovou a Italkou Jasmine Paoliniovou. Jejím letošním nejlepším výsledkem na okruhu WTA je lednové semifinále na Yarra Valley Classic, na Australian Open i Roland Garros postoupila do osmifinále.

Karolína Plíšková je před US Open ve formě. ‚Teď se bude hodit, že budu mít pár dní volno,‘ říká

Číst článek

Náročný zápas Martincové

Martincová se v Chicagu na postup nadřela o dost více než Vondroušová, vítězství nad deblovou specialistkou Sie Šu-wej slavila až po dvou hodinách a čtvrt. První set Češka prohrála, poté se zlepšila na servisu a vyrovnala. V turbulentní třetí sadě vedla Martincová 4:0 a 30:0, pak si ale vybrala slabší chvilku.

V sedmém gamu prohrávala při podání soupeřky 0:40, ale nakonec se jí podařil další brejk a sama už zápas doservírovala. Do čtvrtfinále, v němž ji čeká lepší ze zápasu mezi Švýcarkou Viktorijí Golubicovou a Švédkou Rebeccou Petersonovou, se letos probojovala počtvrté, z toho v Praze došla až finále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme