Plíšková otočila v Tokiu duel proti Gavrilovové a zahraje si čtvrtfinále

Česká tenistka Karolína Plíšková zvládla v Tokiu otočit nepříznivý vývoj utkání proti Australance Darje Gavrilovové a po vítězství 4:6, 6:4 a 6:4 si zahraje čtvrtfinále. V něm nastoupí proti Američance Alison Riskeové, které vyřadila šestou nasazenou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 10:37 19. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Susana Vera | Zdroj: Reuters

Česká tenistka začala dobře, dostala se do vedení 4:1 a zdálo se, že jde za klidným ziskem úvodní sady. Jenže pak přišel její kolaps a Gavrilovová otočila vývoj prvního setu na 6:4.

Tenistka Maria Šarapovová ukončila letošní sezonu, potřebuje doléčit zranění

Číst článek

Ve druhém set se zlomil za stavu 2:2, kdy se světové osmičce Plíškové povedl brejk, který pak potvrdila a nakonec vyhrála 6:4.

V rozhodující sadě byla Plíšková na pokraji vyřazení, když jí Gavrilovovoá utekla do na rozdíl tří gemů 4:1. Pak se ale opakoval příběh prvního setu, tentokrát ale v opačném gardu. Plíšková se z nepříznivého stavu dostala, i díky dvěma proměněným brejkbolům vyhrála pět her v řadě a po vítězství 4:6, 6:4 a 6:4 postoupila mezi nejlepších osm tenistek turnaje.

„Sice jsem zkazila dost snadných úderů, ale i tak jsem se na to snažila dívat pozitivně,“ citoval Plíškovou server WTA. „Bojovala jsem, protože vždycky máte šanci. Věděla jsem, že když budu dobře podávat, tak na konci druhého setu moje příležitost přijde,“ dodala Plíšková.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Gavrilovová (Austr.) 4:6, 6:4, 6:4.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme