Plíšková zdolala v Tokiu ve třech setech Vekičovou a zahraje si o titul proti Ósakové

Tenistka Karolína Plíšková si na tenisovém turnaji v Tokiu zahraje o titul. V semifinále si osmá hráčka světa poradila s Chorvatkou Donnou Vekičovou po setech 6:2, 4:6 a 6:3. V finále ji čeká čerstvá vítězka US Open Naomi Ósaková.

Tokio (Aktualizováno: 9:10 22. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na turnaji v Tokiu.

Karolína Plíšková na turnaji v Tokiu. | Foto: Toru Hanai | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletá česká tenistka měla v zápase proti o čtyři roky mladší soupeřce dlouho navrch. V první sadě dovolila soupeřce zisk gemu až za stavu 4:0 a nakonec zvítězila hladce 6:2.

Začíná druhý ročník Laver Cupu. Špičkoví světoví tenisté budou letos bavit diváky v Chicagu

Číst článek

Ve druhém setu vedla Plíšková 3:1, jenže Chorvatka se zvedla, vyhrála čtyř gemy v řadě a po výhře 6:4 dotáhla utkání do třetího setu.

V rozhodující sadě si ale Plíšková počínala zkušeněji. Česká tenistka sebrala soupeřce podání a hlavně zvládla zlomový moment za stavu 4:3, kdy zuby nehty ubránila svůj servis. Nakonec si Plíšková po vítězství ve třetím setu poměru 6:3 zajistila účast ve finále.

V něm se utká s Naomi Ósakovou, která před domácím publikem vyřadila italskou soupeřku Camilu Giorgiovou 6:2 a 6:3. S čerstvou vítězkou US Open se Plíšková dosud střetla dvakrát, jednou japonská soupeřka za stavu 1:1 vzdala, podruhé Ósaková vyhrála ve dvou setech.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2, 4:6, 6:3, Ósakaová (3-Jap.) - Giorgiová (It.) 6:2, 6:3.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme