Plíšková otočila duel s nasazenou trojkou a v Torontu míří do semifinále, čeká ji Brazilka Maiaová

Karolína Plíšková je na tenisovém turnaji v Torontu v semifinále. Nasazená čtrnáctka vyřadila čínskou soupeřku Čeng Čchin-wen po vítězství 4:6, 6:4, 6:4. O účast ve finále se utká s nenasazenou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Foto: Dan Hamilton | Zdroj: USA TODAY Sports, Reuters

Maiová v osmifinále přemohla světovou jedničku Igu Światekovou a po podobném obratu porazila i olympijskou vítězku Belindu Bencicovou ze Švýcarska 2:6, 6:3, 6:3.

‚Nemohu hrát věčně.‘ Serena Williamsová po vítězství v Torontu potvrdila blížící se konec kariéry

Číst článek

Současná česká jednička a světová čtrnáctka Plíšková na Canadian Open obhajuje loňské finále. Tehdy se hrálo v Montrealu.

S 24. hráčkou žebříčku WTA Haddadovou Maiaovou se utká potřetí v kariéře, dosavadní vzájemnou bilanci mají vyrovnanou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Rumunka Simona Halepová a Jessica Pegulaová z USA.

Plíšková do prvního vzájemného duelu s 51. hráčkou světa Čeng Čchin-wen vstoupila dobře, ale od vedení 3:0 ztratila pět her za sebou a set už nezachránila.

Ve druhé sadě se situace téměř opakovala a Číňanka dotáhla ztrátu 1:4. Maratonskou devátou hru ale pro sebe při vlastním podání rozhodla Plíšková a vzápětí se jí povedl brejk.

Rozhodující dějství bylo vyrovnané až do koncovky. Česká tenistka získala servis Číňanky na 5:3, ale při vlastním podání ještě zápas i kvůli dvojchybám neukončila.

Povedlo se jí to až v následujícím gamu, kdy popáté v utkání sebrala soupeřce podání a po více než dvouapůlhodinové bitvě proměnila první mečbol. K výhře si pomohla deseti esy, ale také se dopustila osmi dvojchyb.

Výsledky tenisového turnaje žen v Torontu

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (14-ČR) - Čeng Čchin-wen (Čína) 4:6, 6:4, 6:4, Haddadová Maiaová (Braz.) - Bencicová (12-Švýc.) 2:6, 6:3, 6:3.

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme