První vítězství na grandslamu i skok v žebříčku WTA. Bouzková zažívá zatím nejlepší období kariéry

Loni touto dobou byla ještě 170. na světě a na velké turnaje nedosáhla. Jenže od té doby se stále zlepšuje a teď už není daleko od elitní padesátky. Světové špičce se česká tenistka Marie Bouzková přibližuje i díky současným výkonům v Torontu, kde už je ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Marie Bouzkové po výhře nad Sloane Stephensovou ve druhém kole turnaje WTA v Torontu

Marie Bouzková. | Foto: Dan Hamilton | Zdroj: Reuters

Před měsícem se ve Wimbledonu dočkala teprve první výhry na grandslamovém turnaji, a když pak ve druhém kole podlehla řecké favoritce Marii Sakkariové, hned věděla, co musí nutně zlepšit.

Přehrát

00:00 / 00:00

První vítězství na grandslamu i skok v žebříčku WTA. Bouzková zažívá zatím nejlepší období kariéry

„Myslím, že jsem si dokázala, že můžu hrát i s takhle dobrými holkami, a teď už plánuju to na tom nějak budovat dál,“ říkala Bouzková.

Právě pracovitost a cílevědomost provází Marii Bouzkovou celou kariéru, při které také stále ještě studuje. Tenistka, která tráví dlouhodobě velkou část sezony v Americe, postupně k výtečnému pohybu a schopnosti hrát bez chyb i při dlouhých výměnách přidává i útočnější údery a zlepšuje se na podání. Vždyť i díky němu slavila před pár dny v Torontu premiérovou výhru nad tenistkou světové desítky, v tomto případě Američankou Sloane Stephensovou.

Marie Bouzková se může i dál usmívat, v Torontu dosáhla po hladké výhře nad další bývalou grandslamovou šampionkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska na čtvrtfinále, ve kterém se v noci utká s nejlepší tenistkou posledních let a nedávnou vítězkou Wimbledonu Rumunkou Simonou Halepovou.

V Kanadě teď Bouzková není jedinou českou singlistkou mezi nejlepší osmičkou, o postup do semifinále bude bojovat i Karolína Plíšková, která na turnaji hraje zároveň i pozici světové jedničky.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme