Karolína Plíšková smetla v Eastbourne i Bertensovou a zahraje si v generálce na Wimbledon o titul

Tenistka Karolína Plíšková potvrdila před Wimbledonem skvělou formu i proti Kiki Bertensové a zahraje si na trávě v Eastbourne o druhý tamní titul. Šampionka turnaje z roku 2017 vyhrála duel světové trojky se čtyřkou 6:1, 6:2. V sobotu může Plíšková získat 14. trofej a třetí letošní, pokud porazí také Angelique Kerberovou.

Tento článek je více než rok starý.

Eastbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Plíšková si chtěla s Bertensovou srovnat účty, poslední dva zápasy včetně loňského osmifinále ve Wimbledonu totiž vyhrála Nizozemka. V pátek ale díky skvělému servisu a agresivní hře dominovala česká tenistka. S Bertensovou si vyrovnala vzájemnou bilanci na 3:3.

Karolína Plíšková nedala Alexandrovové šanci a v Eastbourne postoupila do semifinále

Číst článek

V prvním setu si Plíšková rychle vybudovala pohodový náskok 3:0 a i když pak přece jen zisk jednoho gamu soupeřce dovolila, do konce setu už dokráčela bez jediné ztráty. Ve druhé sadě utekla Češka znovu do vedení 5:1, pak sice jeden game ztratila, nakonec ale i druhou sadu vyhrála bez větších potíží.

Česká jednička tak v Eastbourne znovu neztratila ani set a na turnaji má impozantní skóre na gamy 48:14. Na trávě si o titul zahraje popáté v kariéře, dvakrát byla úspěšná. Letos už si odvezla trofeje z Brisbane a Říma.

Kerberová bude od příštího týdne obhajovat wimbledonský titul a v pátek ušetřila síly. Její tuniská soupeřka Ons Džabúrová totiž kvůli poraněnému kotníku k semifinále nenastoupila. Před plánovaným duelem 1. kola na grandslamu s Petrou Kvitovou raději dopřála noze klid.

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Bertensová (3-Niz.) 6:1, 6:2.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme