Plíšková ztratila proti Su-wej Sie v rozhodujícím setu vedení 5:1, Kvitová čtvrtfinále zvládla

Karolína Plíšková si na turnaji v Dubaji semifinále nezahraje. Ve čtvrtfinále proti Su-wej Sie z Tchaj-wanu sice Plíšková v rozhodujícím setu vedla už 5:1, ale její soupeřka pak vstala z mrtvých a zvítězila 6:4, 1:6 a 7:5. Petra Kvitová si poradila se Slovenkou Viktórií Kužmovou 6:4 a 6:0.

Tento článek je více než rok starý.

Dubaj (Aktualizováno: 14:37 21. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Grant Winter | Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Plíšková mohla na čtvrtém turnaji v řadě postoupit alespoň do semifinále. V něm bude nakonec o účast ve finále bojovat její soupeřka. Postaví se Petra Kvitová, která porazila Slovenku Viktórií Kužmovou.

Kvitová si poradila s Bradyovou i počasím, Plíšková v Dubaji zvládla dva tie-breaky

Číst článek

Proti Tchajwance Su-wej Sie nezvládla Plíšková neproměnila několik brejkbolů a pak nezvládla koncovku úvodní sady, když za stavu 4:4 při vlastním podání neuhrála ani bod. Její soupeřka pak druhou čistou hrou za sebou doservírovala k vítězství 6:4.

Druhý set zlomila česká hráčka za stavu 2:1, když poprvé v utkání prolomila soupeřčino podání a do konce setu už neztratila ani gem. O postupující do semifinále tak musel rozhodnout třetí set, v němž si Plíšková dlouho počínala podobně suverénně jako v tom druhém a dostala se už do vedení 5:1.

Jenže pak přišel nevídaný kolaps. Češka úplně vypadla z role, naopak Su-wej Sie se dařilo, na co sáhla, a dokázala otočit stav třetího setu na konečných 7:5.

Petra Kvitová vedla v úvodní sadě nad Kužmovou už 3:0, ale slovenská tenistka se zvládla vrátit do hry a třemi gemy v řadě se jí podařilo vyrovnat. Další drama už ale čtvrtá hráčka žebříčku WTA nepřipustila a vyhrála 6:4.

Druhý set už zvládla Kvitová naprosto suverénně - nadělila Kužmové kanára, když za celou dobu dovolila soupeřce zisk pouhých devíti míčků. Po vítězství 6:4 a 6:0 tak finalistku letošního Australian Open čeká přemožitelka Plíškové Sie Šu-wej.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,828.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Su-wej Sie (Tchaj-wan) - Karolína Plíšková (4-ČR) 6:4, 1:6, 7:5, Kvitová (2-ČR) - Kužmová (SR) 6:4, 6:0.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Makarovová (7-ČR/Rus.) - Dabrowská, Sü I-Fan (4-Kan./Čína) 6:7 (5:7), 6:3, 10:3, Arruabarrenaová, Christianová (Šp./USA) - Siniaková, Ostapenková (6-ČR/Lot.) 1:6, 6:3, 10:8.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme