Kvitová ani Plíšková nezvládly na Turnaji mistryň třísetové bitvy, postoupit už může jen jedna

Petra Kvitová nezvládla na Turnaji mistryň v Singapuru ani druhý zápas. Po porážce s Elinou Svitolinovou tentokrát nestačila na Dánku Caroline Wozniackou, které podlehla 5:7, 6:3 a 2:6. O postup může ještě Kvitová zabojovat proti Karolíně Plíškové, která si proti Svitolinové nezajistila postup, když prohrála 3:6, 6:2 a 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur (Aktualizováno: 18:19 23. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na Turnaji mistryň v Singapuru.

Petra Kvitová na Turnaji mistryň v Singapuru. | Foto: Vincent Thian | Zdroj: ČTK/AP

První zlom v úvodním setu přišel za stavu 4:3 pro Wozniackou, kdy dánská hráčka prolomila soupeřčin servis a šla podávat na vítězství v prvním setu. Kvitová ale zabojovala, odvrátila jeden setbol, a brejkem se vrátila do hry. Wozniacká ale nakonec přeci jen dotáhla první set do vítězného konce, když za stavu 6:5 podruhé v utkání vzala Kvitové podání.

Druhou sadu začala Češka skvěle, když hned na první pokus vzala soupeřce podání, jenže vzápětí při vlastním servisu předvedla totální kolaps, neuhrála ani jeden míček a nepovedený gem zakončila lacinou chybou na síti. Ale ani ve třetím gemu druhého setu si podávající tenistka podání neudržela, protože Kvitová i díky dvěma správně vyžádaným jestřábím okům vybojovala další brejk a vedla 2:1.

Kvitové se méně daří ve druhé polovině roku. ‚Holky nejsou stroje, nějaký útlum má každá,‘ říká kouč

Číst článek

Češka pak brejk potvrdila a za stavu 3:1 šla podávat Wozniacká, jenže ještě předtím si vyžádala ošetření kolena. Po několikaminutové pauze na Dánce s oblepeným kolenem nebylo jakékoliv zranění znát, vyhrála dva gemy v řadě a bylo srovnáno na 3:3. Pak už ale Kvitová soupeřce nedovolila zisk jediného gemu a výtečnými údery přes další dva brejky dokráčela k vítězství 6:3.

Třetí set začala Dánka podobně jako Kvitová ten druhý, tedy brejkem. Pak neúnavná Wozniacká sebrala české hráčce podání ještě za stavu 3:1 a nakonec získala rozhodující set v poměru 6:2.

Petra Kvitová proti Wozniacké chvílemi předváděla skvělé údery, bojovala s obhájkyní titulu přes dvě hodiny a bylo na ní vidět, jak moc chce vyhrát, ale nedařilo se jí při prvním podání a občas si neodpustila laciné chyby.

Třísetovou bitvu nezvládla ani Plíšková

Za stavu 1:1 měla Plíšková při podání Svitolinové šest brejkbolů, ale ani jeden nedokázala proměnit, což ji pak mohlo mrzet, protože výborně hrající soupeřka jí za stavu 3:2 podání vzala a nakonec dotáhla první set do vítězství 6:3.

Ve druhé sadě se česká hráčka zvedla a když vedla 3:2, vybojovala brejk a od té doby už neztratila ani gem, takže se i ve druhém úterním utkání muselo rozhodnout ve třetím setu.

Plíšková po první výhře v Singapuru: Takhle dobrou hráčku jsem dlouho neporazila

Číst článek

Ten ale začala Plíšková katastrofálně, hned na úvod ztratila servis a už se zpátky do hry proti suverénní Svitolinové dostávala jen těžko. Pak ale za stavu 0:4 ale získala dva gemy v řadě a rázem dostal zápas novou zápletku.

Jenže hned potom Plíšková v důležité chvíli neudržela podání a Ukrajinka už si vítězství vzít nenechala. Svitolinová nakonec získala rozhodující sadu 6:3.

Šanci na postup ze skupiny tak mají ještě obě Češky, ale varianta, že do semifinále proklouznou obě, už reálná není. Jisté je, že pokud ve čtvrtečním vzájemném duelu Plíšková podlehne Kvitové a Wozniacká zároveň prohraje se Svitolinovou, rozloučí se s turnajem obě Češky už ve skupině.

Po Kvitovou by to byl na šesté účasti na Turnaji mistryň třetí konec ve skupině po letech 2012 a 2014. Při své premiérové účasti v roce 2011 Kvitová turnaj ovládla, v roce 2015 se probojovala do finále. Plíšková v roce 2016 skončila ve skupině, loni podlehla pozdější vítězce Wozniacké.

Postupová matematika bílé skupiny Turnaje mistryň

18:22 – 23. 10. 2018

1 6

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Bílá skupina:
Wozniacká (2-Dán.) - Kvitová (4-ČR) 7:5, 3:6, 6:2, Karolína Plíšková (7-ČR) - Svitolinová (6-Ukr.) 3:6, 6:2, 3:6.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme