První finalistkou Turnaje mistryň je Svitolinová, Bencicová semifinále ve třetím setu skrečovala

První finalistkou Turnaje mistryň je Ukrajinka Elina Svitolinová. Obhájkyně loňského vítězství v semifinále prošla přes Švýcarku Belindu Bencicovou, která utkání kvůli zdravotním problémům skrečovala za stavu 5:7, 6:3 a 4:1 pro Svitolinovou.

Šen-čen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elina Svitolinová.

Elina Svitolinová. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Loňská šampionka Svitolinová v první setu tahala za kratší konec a přestože se jí pak povedlo smazat ztrátu a vyrovnat na 6:6, koncovku nezvládla. Švýcarka si dokázala při podání Svitolinové vypracovat tři setboly a ten poslední proměnila.

Byl to takový menší Fed Cup, pochvalovala si Plíšková podporu fanoušků v zápase proti Halepové

Číst článek

Druhá sada už byla z pohledu Svitolinové lepší, hned v úvodu prolomila soupeřčin servis a vypracovala si náskok. Pak se jí podařilo Bencicovou brejknout ještě jednou a získala druhý set v poměru 6:3.

V rozhodující sadě už byly hodně znát problémy Bencicové s pravou nohou a za stavu 4:1 pro Svitolinovou Švýcarka utkání vzdala. Svitolinová tak prodloužila svou vítěznou sérii na Turnaji mistryň na deset zápasů a může se těšit na nedělní finále, ve kterém se utká s vítězkou zápasu mezi Karolínou Plíškovou a Australankou Ashleigh Bartyovou. Ten byl měl začít v sobotu kolem druhé hodiny.

Tenisový Turnaj mistryň v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 14 milionů dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Svitolinová (8-Ukr.) - Bencicová (7-Švýc.) 5:7, 6:3, 4:1 skreč.

Čtyřhra - semifinále:
Babosová, Mladenovicová (3-Maď./Fr.) - Stosurová, Čang Šuaj (7-Austr./Čína) 1:6, 6:4, 10:8.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme