Plíšková si finále Turnaje mistryň nezahraje. Australance Bartyové podlehla 1:2 na sety

Protihráčkou Eliny Svitolinové z Ukrajiny bude ve finále Turnaje mistryň Australanka Ashleigh Bartyová. Ta v semifinále potvrdila svou roli nasazené jedničky, když porazila dvojku Turnaje Karolínu Plíškovou 2:1 na sety, konkrétně 4:6, 6:2 a 6:3. O vítězce Turnaje mistryň se rozhodne v neděli.

Šen-čen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

V úvodním gemu utkání si Karolína Plíšková při podání Bartyové vypracovala tři brejkboly. Ani jeden z nich ale nevyužila. Obdobná situace se opakovala za stavu 1:1, ale Australanka si svůj servis podržela. Plíšková si i nadále držela své podání a soupeřku o něj připravila v páté hře. Brejk sedmadvacetiletá Češka posléze potvrdila. První set obě hráčky posléze dopodávaly, Plíšková ho tak získala poměrem 6:4.

První finalistkou Turnaje mistryň je Svitolinová, Bencicová semifinále ve třetím setu skrečovala

Číst článek

Ve třetí hře druhého setu čelila Bartyová čtyřem brejkbolům Češky. Své podání si ale třiadvacetiletá Austranka udržela a naopak hned v dalším gemu o něj připravila svou soupeřku. Bartyová následně navýšila při svém podání a vedla již 4:1. Za stavu 5:2 si při podání Plíškové vypracovala Australanka setbol, který také využila a vyrovnala na 1:1.

Česká tenistka po zápase pro Radiožurnál přiznala, že právě druhý set byl, dle ní, klíčový: „Myslím, že tam byla obrovská šance ještě ve druhém setu, kdy jsem měla 1:1 a 40:0 na její servis, kór, když jsem měla tři brejkboly po sobě. Přišlo mi, že soupeřka strašně chytře servírovala, variovala, takže jsem neměla ani moc šance a spoustu z nich jsem neměla ve svých rukou. Asi to byla největší šance, protože mít set a brejk, i když samozřejmě stát se může cokoliv, by byla v té situaci velká pomoc.“

Třetí set utkání byl zpočátku vyrovnaný. Pak ale přišlo několik momentů, které Plíškové nevyšly. Bartyová vedla 3:2 a následně dvojchybou Češky získala brejkbol, který proměnila a vedla již 4:2. Ten následně potvrdila čistou hrou a vedla již o tři gemy. Plíšková se ale nevzdala, podržela si své podání a snížila na 5:3. Bartyová si následně vypracovala dva mečboly, ale Plíšková oba odvrátila a dovedla gem do shody. Australanka ale následně získala další, který již proměnila a stala se druhou finalistkou Turnaje mistryň.

Síly Plíškové nechyběly, i když den volna, jako měla soupeřka by jí přišel vhod. „Cítila jsem se dobře a byla jsem ochotná zabojovat. Přišlo mi, že jak přežila tu svou trošku smrt, tak se dostala do rytmu, skoro vůbec nekazila, výborně servírovala a dobře mi to četla, takže to bylo těžké, ale fyzicky jsem byla dobrá. Věřila jsem, že přijde šance na 5:4 v posledním gemu, ale nebudu lhát, myslím, že den volna by se hodil. Někdy rozhodnou i malé věci, což není výmluva, ale myslím si, že v takto těžkých zápasech to někdy může rozhodnout,“ přiznala po zápase Češka.

V něm se utká s Elinou Svitolinovou, které, za stavu 1:1 na sety a 4:1 pro Ukrajinku, vzdala Švýcarka Belinda Bencicová.

Výsledky Tenisového Turnaje mistryň (tvrdý povrch, dotace 14 milionů dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Bartyová (1-Austr.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 4:6, 6:2, 6:3,
Svitolinová (8-Ukr.) - Bencicová (7-Švýc.) 5:7, 6:3, 4:1 skreč.

and, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme