Trofej na začátku roku je neuvěřitelná, říká Kvitová. Teď ji čeká Australian Open

Lepší začátek roku si české tenistky těžko mohly přát. Karolína Plíšková ovládla před týdnem turnaj v Brisbane, v sobotu ji napodobila Petra Kvitová. Osmá hráčka světa triumfovala v Sydney, když ve finále otočila zápas s Australankou Asleigh Bartyovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sydney Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje v Sydney.

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje v Sydney. | Foto: David Moir | Zdroj: ČTK/AP

Petra Kvitová startovala v Sydney na divokou kartu a cestou k triumfu vyřadila třeba i světovou dvojku Němku Kerberovou. Ve finále pak překonala únavu i žaludeční nevolnosti a získala 26. titul na okruhu WTA v kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trofej na začátku roku je neuvěřitelná, říká Kvitová. Teď ji čeká Australian Open

„To je to, co na tom miluju nejvíc. Hrát finále, hrát o pohár. Jsem ráda, že jsem ten týden, i když byl hodně náročný a končila jsem několikrát hodně v noci, zvládla. Dneska podle toho taky první set vypadal. Byla jsem hodně pomalá, hodně zpomalená. Trofej na začátku roku je každopádně neuvěřitelná, jsem strašně spokojená,“ říkala Petra Kvitová v telefonickém rozhovoru pro česká média ze Sydney.

Česká tenistka moc času na odpočinek neměla. Hned po skončení turnaje odletěla i se svou finálovou soupeřkou Bartyovou soukromým letadlem do Melbourne.

Kvitová otočila zápas s Bartyovou a v Sydney získala první letošní titul

Číst článek

„Odpočinek nebude moc velký. Na druhou stranu pojedu v turnajovém rytmu a nějak bude. Momentálně to nějak extra neřeším. Musím prostě hlavně odpočívat a zítra si půjdu v Melbourne na chvíli pinknout a v pondělí jdu na to,“ řekla Kvitová.

Hned v pondělí čeká Kvitovou úvodní kolo grandslamového Australian Open. Její soupeřkou bude Slovenka Magdalena Rybáriková. Kvitová se díky triumfu v Sydney zařadila mezi favoritky úvodního grandslamu sezony, žádný tlak si ale nepřipouští.

„Jsem ráda, že jsem to zvládla a že jsem po Brisbane, kde se to úplně nepovedlo, předvedla dobré výkony. Měla jsem výborné zápasy s výbornými hráčkami. Zvládla jsem i otočit finále, takže si myslím, že mi tenhle turnaj ukázal strašně moc. V Melbourne je to sice grandslam, ale budu to brát jako normální turnaj,“ říká Petra Kvitová před startem Australian Open.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme