Plíšková v prvním zápase pod novým trenérem uspěla. V San José zdolala ve třech setech Boulterovou

Tenistka Karolína Plíšková zahájila po výměně trenéra turnaj v San José úspěšně. Bývalá světová jednička, která ukončila před třemi týdny spolupráci se Saschou Bajinem a angažovala Leoše Friedla, otočila duel s neoblíbenou soupeřkou, Britkou Katie Boulterovou ve výhru 1.6, 7:6, 6:3. Ve druhém kole narazí nasazená osmička na domácí Američanku Amandu Anisimovovou.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková při utkání druhého kola turnaje v Eastbourne

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Plíšková oplatila o čtyři roky mladší soupeřce měsíc staré vyřazení ve 2. kole Wimbledonu, předtím prohrála s Boulterovou i na turnaji v Eastbourne. Obě nyní mají shodnou vzájemnou bilanci dvou výher a dvou porážek. Dnes se Plíškové podařil velký obrat, i když udělala 16 dvojchyb.

Závěr zápasu

„Jsem ráda, že jsem se dostala dál. Proti Katie je to vždy těžký zápas, prohrála jsem s ní dvakrát za sebou. Je to nebezpečná hráčka, má silné zbraně a dobře podává. Někdy to ani není ani o mně, ale co mi ona povolí,“ řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

Patnáctá hráčka světa Plíšková nezačala dobře a od stavu 1:1 přišla třikrát o servis. Boulterová vyhrála pět gamů za sebou a za 28 minut získala první set. „Katie odehrála velmi dobrý první set, byla silná a nedala mi moc času na mou hru,“ uvedla Plíšková.

Ztracený náskok ve druhém setu

Ve druhé sadě se však česká hráčka díky dvěma brejkům dostala do vedení 4:0 a vedla ještě 5:1. Pak ale ztratila čtyři hry po sobě a nevyužila ani třetí možnost doservírovat set při vedení 6:5. Teprve až ve zkrácené hře si Plíšková vypracovala setbol a vynutila si pokračování.

V rozhodující sadě česká tenistka prolomila třikrát servis soupeřky a po dvou hodinách a patnácti minutách si zajistila postup. Při 16 dvojchybách měla osm es. „Špatnou věcí je, že jsem s ní prohrála dvakrát za sebou, protože pak už nechcete s takovým soupeřem hrát znovu. Dobré ale bylo, že jsem věděla, co jsem udělala špatně. Zaměřili jsme se na to, jak servírovat nebo vracet údery,“ dodala Plíšková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme