Nejdůležitější zápas, říká Strýcová před finále čtyřhry, po kterém může být světovou jedničkou

Tenistka Barbora Strýcová bude hrát poprvé v kariéře finále ženské čtyřhry grandslamového turnaje. Ve Wimbledonu bude v sobotu bojovat o titul a zároveň také o pozici světové jedničky.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Strýcová

Česká tenistka Barbora Strýcová | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Sportovci někdy říkají, že není dobré honit dva zajíce zároveň, ale Barbora Strýcová jinou volbu nemá. A ví, že když chytí jednoho, druhý už jí jistojistě nemůže utéct.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejdůležitější zápas, říká Strýcová před finále čtyřhry, po kterém může být světovou jedničkou

„Budu se snažit chytit všechny zajíce,“ usmívá se Barbora Strýcová, která bude hrát společně s Sie Šu-wej z Tchajwanu proti kanadsko-čínskému páru Gabriela Dabrowská –  Sü I-fan. A už vážně dodává, že se bude snažit myslet jen na výkon a ne na to, o co všechno v sobotu hraje. 

„Je to pro mě nejdůležitšjčí zápas, ale nechci na to takhle myslet. Chci tam jít a pokusit se ze sebe dostat nejlepší výkon, který budu moct. To je všechno. Když tam člověk jde a nechá tam všechno, aspoň dává sám sobě šanci, že se to může povést,“ myslí si Barbora Strýcová.

Federer udolal v bitvě šampionů Nadala a ve finále se utká se světovou jedničkou Djokovičem

Číst článek

Může jí v tom pomoci i stále bezstarostná spoluhráčka, kterou je podobně zkušená, také třiatřicetiletá Sie Šu-wej, která už dva grandslamové tituly společně s Číňankou Šuaj Pengovou získala - ve Wimbledonu v roce 2013 a v Paříži o rok později.

Tchajwanská tenistka připomíná, že už to je dost let zpátky. Byl to pro ní pokaždé velký zážitek, ale teď si váží nové a první šance usilovat o grandslamovou trofej s Barborou Strýcovou. Chce při tom bojovat o každý míč a zkusit se na kurtu usmívat. Ostatně i díky této taktice se Sie Šu-wej a Barbora Strýcová probojovaly do svého prvního grandslamového finále.

To je důležité v takových zápasech. I v těžkých momentech je dobré mít dobrou náladu,“ připomíná Barbora Strýcová, která bude ve svém posledním wimbledonském zápase tohoto roku bojovat o titul ve čtyřhře a s tím spojenou pozici světové jedničky v ženském deblu. Začátek utkání je na programu v 19.00.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme