Tenista Zverev neunesl v Acapulcu prohru ve čtyřhře. Za napadení rozhodčího byl vyloučen z turnaje

Německý tenista Alexander Zverev byl kvůli nesportovnímu chování vyloučen z turnaje v Acapulcu. Olympijský vítěz z Tokia neudržel nervy na uzdě po prohře ve čtyřhře a zaútočil na hlavního rozhodčího.

Video Acapulco (Mexiko) (Aktualizováno: 11:13 23. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý tenista Alexander Zverev

Německý tenista Alexander Zverev | Foto: Henry Romero | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Zverev se rozčílil po prohře v prvním kole čtyřhry, v níž spolu s brazilským spoluhráčem Marcelem Melem podlehl britsko-finské dvojici Lloyd Glasspool, Harri Heliövaara 2:6, 6:4, 6:10.

Raketou nejprve opakovaně udeřil do umpiru a jen těsně při tom minul nohy sudího, poté mu vulgárně nadával a přidal další ránu raketou.

Podle německého tenisty rozhodčí několikrát během zápasu špatně určil, zda míček přešel hranice kurtu a už během zápasu svůj nesouhlas dával hlasitě najevo. Po jedné z výměn nazval sudího idiotem.

Po diskvalifikaci z turnaje přijde Zverev i o start ve dvouhře, v níž si v pondělí po historickém nočním duelu vybojoval postup do 2. kola.

Zápas s Jensonem Brooksbym skončil až krátce před pátou hodinou ranní místního času, později se nikdy žádný zápas na okruhu ATP nedohrával. Nyní ale bez boje postoupí do čtvrtfinále jeho krajan Peter Gojowczyk.

‚Na mobilu mi cinkla zpráva.‘ Tenista Menšík vypráví o splněném snu, několik dní trénoval s Djokovićem

Číst článek

Za agresivní výbuch čeká loňského šampiona z Acapulca s největší pravděpodobností ještě další trest. Jeho chování nyní bude řešit disciplinární komise ATP. Ta se už od loňského října zabývá v rámci interního vyšetřováním obviněním z domácího násilí, které proti německému tenistovi vznesla bývalá přítelkyně Olga Šarypovová.

Australský bouřlivák Nick Kyrgios dostal v roce 2019 za vzteklé řádění na turnaji v Cincinnati pokutu v celkové výši 113 000 dolarů, následně mu byl po interním vyšetřování udělen distanc na 16 týdnů s půlroční podmínkou a další pokuta 25 000 dolarů.

Zároveň mu bylo nařízeno během turnajů docházet k mentálnímu kouči a s terapií zaměřenou na zvládání chování musel pokračovat i v období mimo sezonu.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme