Tenisový Laver Cup v Praze si zahrají také Čilić a Querrey

Premiérového ročníku tenisového Laver Cupu se na konci září v Praze zúčastní také Chorvat Marin Čilić a Američan Sam Querrey. Základní čtyřčlenné sestavy týmů Evropy i světa jsou tak nyní uzavřeny, po skončení US Open zveřejní kapitáni Björn Borg a John McEnroe jména držitelů dvou volných karet.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvatský tenista Marin Čilič po finále Wimbledonu

Chorvatský tenista Marin Čilič po finále Wimbledonu | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý Čilić je vítězem US Open z roku 2014, dohromady ovládl 17 turnajů na okruhu ATP a ve světovém žebříčku figuruje na šestém místě. Letos si zahrál finále Wimbledonu proti Rogeru Federerovi, s nímž se sejde v týmu Evropy.

„Vím, jak skvělou letošní sezonu Roger má, proto bude úžasné si s ním zahrát v Praze společně v jednom týmu,“ uvedl Čilić v tiskové zprávě. „Být součástí prvního ročníku Laver Cupu je opravdu vzrušující a je to něco, na co se doopravdy moc těším. Reprezentovat tým Evropy je pro mě velkou poctou,“ dodal loňský finalista Davis Cupu.

Grandslamové triumfy Federera a Nadala v roce 2017, 'jackpot' pro první Laver Cup v Praze

Číst článek

S Federerem a Čilićem jsou v týmu Evropy také španělský antukový král Rafael Nadal a Rakušan Dominic Thiem. Ke startu je připraven i Tomáš Berdych. "Tým Evropy shromáždil spoustu silných hráčů a já nemůžu být více nadšený," řekl Borg.

Devětadvacetiletý Querrey má turnajových trofejí deset, v žebříčku je nyní dvacátý a ve výběru světa bude třetím Američanem s Johnem Isnerem a Jackem Sockem. Tým doplní Kanaďan Milos Raonic.

„Tým Evropy má sice tři grandslamové šampiony, ale tým světa má čtyři hráče s nejtvrdším podáním na světě,“ upozornil kapitán McEnroe. „Sam je nebezpečný hráč, který během posledních dvou let dvakrát ve Wimbledonu zaskočil světové jedničky, a do týmu přinese kvalitní tenis,“ doplnil.

Akce pořádaná jako pocta australské tenisové legendě Rodu Laverovi se v pražské O2 areně uskuteční od 22. do 24. září. Konat by se měla vždy v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme