Trojnásobný grandslamový šampion Murray vstoupil do klubu třicetiletých

Tenista Andy Murray slaví třicáté narozeniny na turnaji v Římě. Loni tam ve finále porazil Novaka Djokoviče a poté slavil ještě triumfy ve Wimbledonu, na olympijských hrách a Turnaji mistrů. Sezonu zakončil jako světová jednička. Letos ale jako by hledal ztracenou formu.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský tenista Andy Murray

Britský tenista Andy Murray | Zdroj: Reuters

S trochou nadsázky bychom mohli předpokládat, že oslavením třicátých narozenin by se Andymu Murraymu mohlo začít zase dařit. Vždyť nejlepším hráčům současnosti je 35 a 30 let - Roger Federer a Rafael Nadal. První jmenovaný vyhrál Australian Open a velké turnaje v Miami a Indian Wells, druhý právě zcela dominuje antukové sezoně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Andy Murray slaví 30. narozeniny.

„Ahoj Andy, přeju ti všechno nejlepší k tvým dnešním narozeninám. Už stárneš, kamaráde.  30 je velké číslo, ale já už to mám taky za sebou, a není to tak hrozné. Je to jen začátek, takže si to užij,“ přál britskému tenistovi prostřednictvím oficiálních stránek ATP Rafael Nadal - čerstvý vítěz madridského turnaje.

Andy Murray své třicátiny slaví v Římě, kde obhajuje titul. Loňské vítězství bylo předzvěstí skvělé sezony, kterou Murray, v jehož týmu je právě od roku 2016 opět Ivan Lendl, zakončil jako světová jednička. Letos se mu ale nedaří. Do turnaje v Římě vstupuje s pokorou.

„Je poměrně těžké se zaobírat prohrami z minulých dnů, když je před vámi další velký turnaj. Na druhou stranu to můžete vnímat pozitivně. Můžete se těšit na další zápas, kde máte šanci hrát lépe a zapomenout na špatné výsledky," prohlásil Andy Murray na římské tiskové konferenci.

Svůj první zápas jako třicátník odehraje ve středu proti domácímu Fabiovi Fogninimu. Jestli začne Brit po třicítce zase vítězit, to ukážou následující měsíce.

David Prouza, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme