Tenista Berdych zvládl v Mexiku těžký duel a čeká ho semifinále

S obtížemi, ale přece. Tak lze charakterizovat čtvrtfinálové utkání Tomáše Berdycha na turnaji v mexickém Los Cabos, kde se v souboji o postup do semifinále utkal s Adrianem Mannarinem.

Los Cabos/Mexiko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych.

Český tenista Tomáš Berdych. | Zdroj: Reuters

Český hráč byl v zápase jasným favoritem, devětadvacetiletý Francouz, jemuž na žebříčku patří 42. příčka, byl ale Berdychovi více než důstojným soupeřem. Rodákovi z Valašského Meziříčí se navíc nepovedl vstup do utkání, když ho Mannarin hned v úvodním gemu připravil o podání a Berdych si už do konce sady nedokázal vzít svůj servis zpátky.

Do druhého setu vstoupil nejlepší český tenista o poznání lépe, když se rychle dostal do vedení 3:0 a sadu nakonec ovládl v poměru 6:3. V rozhodujícím dějství pak Berdych prohrával 1:4, následná série pěti vyhraných gemů v řadě mu však zajistila triumf a vítězství 2:1 na sety.

Berdych tak slaví postup mezi nejlepší čtyři hráče turnaje a v souboji o finále ho bude čekat australský tenista Kokkinakis, jenž si ve svém čtvrtfinále poradil americkým tenistou Fritzem, když zvítězil 2:0 na sety.

jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme